Над 150 души събра залата към български център „Магура“, във вечерта на Родопския спектакъл. Събитието започна със ставане на крака и припяване от всички присъстващи химна на България – „Мила Родино“.
След това публиката се наслади на родопски песни и танци, и професионален театър.
Пръв на сцената изяви своя талант гайдарът Петър Алексиев. Музиката на Родопската сюита се извиси и ни пренесе в планинския лабиринт между Марица, Места и Егея.

Петър Алексиев

Последва дуетът Теменуга Жекова – вокал и Ангел Жеков – кавал. Те изпълниха родопските народни песни „Горице ситна зелена“ и „Едно се лудо изрука“.
Безспорно изненадата на вечерта поднесе формация „Сцена без граници“, с главен режисьор и актьор Емил Стоев. И този път той надхвърли всички очаквания. Самият Генерален консул Иван Анчев възкликна: „Емил Стоев е национално богатство и ние сме щастливци, че е избрал да живее сред нас“!

Генералният консул Иван Анчев

Театралната игра на премиерата „Мъжки времена“ и „Дърво без корен“, по разкази на Николай Хайтов в Чикаго, беше рядко виждан шедьовър. В продължение на един час, Емо Стоев успя по уникален начин да се превъплати в ролите така, че все едно беше присъствал лично на събитията. Силните аплодисменти и ставането на крака бе най-малкото, с което зрителите можеха да оценят страхотната му игра.

Актьорът Емил Стоев

Женският хор „Гласовете на малката България“, с диригент Теменуга Жекова, изпяха „Вечеряй Радо“ и „Бре Петрунко“. Те за пореден път доказаха богатството на българския език и трудоемкото акапелно пеене на няколко гласа.
Вечерта завърши с традиционните за Родопския край Сворнато хоро и Енино хоро, в изпълнение на най-стария ансамбъл в Чикаго – „Хоро“, с ръководител Ирина Гочева.

„Гласовете на Малка България“

Водещи бяха младите актьори от формация „Сцена без граници“ – Радост Павлова и Димитър Илчев.
В края на вечерта, любезните домакини от център „Магура“ – Валя, Надя и Стани, се бяха погрижили с почерпка за всички присъстващи.

Галерия снимки:

 

Ансамбъл „Хоро“

Дует Теменуга и Ангел Жекови

Публиката в очакване

Водещите Димитър Илчев и Радост Павлова


Домакините от център „Магура“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.