Йордана е на 1 г. и 9 м., от гр. Радомир. Тя е родена с изключително рядката диагноза – Проксимален бедрен дефицит. Болестта се изразява с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 см.

Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният лекар по детска ортопедия – д-р Дрор Пейли, от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се е съгласил да проведе лечението.

„Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост“, разказва майката на детето – Кристина Славчова.

Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много деца. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара.

Според доктора, първата от операциите трябва да бъде извършена след 3 месеца, когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см, като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара. 

„Аз съм майка  на едно прекрасно и слънчево момиченце. Обръщам се с молба към Вас, непознати хора, подкрепете детето ми в предстоящата трудна битка! На Дани ѝ предстоят години лечение, съпроводени с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване. 
Искрено се надявам, че с общи усилия сумата ще бъде събрана и детенцето ми ще може да ходи, да играе, да тича и танцува като всяко друго дете. Искам да благодаря от цялото си майчино сърце на всички, които ни подкрепят! Вярвам, че всички заедно можем да помогнем на Дани да ходи и да има две еднакви крачета“, споделя майката Кристина Славчова. 


Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

PayPal: kristtinas92@gmail.com

Титуляр: Кристина Славчова (майка)

Можете да следите кампанията на фейсбук страницата 
Да помогнем на Йордана да ходи

Leave a Reply

Your email address will not be published.