Бившият професионален футболист Танко Дяков отбеляза феноменален гол в приятелска среща, между отборите за над 30-годишни „Левски“ и „Балкан“ в Чикаго. След изпълнение на ъглов удар за сините, Дяков засече топката от воле, извън наказателното поле. Коженото кълбо премина през цялата защита и не остави никакви шансове на вратаря Христо Христов. Това попадение, към края на първата част, направи резултата 2:1 за „Левски“. Преди това отново Танко Дяков се разписа за 1:0, а бившият играч на ЦСКА – Мирослав Манолов изравни за 1:1.

Голмайсторът Мирослав Манолов

След подновяването на играта Йордан Ковачев засече с глава центриране от ъглов удар и резултата нарасна на 3:1. На следващата атака сините вкараха ново попадение, но страничничният съдия вдигна флага за засада и голът не беше зачетен. Пет минути по-късно Миро Манолов намали на 3:2, но остана съмнение за засада.

Голмайсторът Йордан Ковачев чисти от гол-линията

В последните 20 минути от мача голмайсторът Йордан Ковачев напусна играта. Излизането от терена на Ковачев отслаби защитата на „Левски“. Първо другият централен защитник и играещ треньор на отбора Александър Карабелски си отбеляза автогол, а след това Любомир Иванов вкара два гола за победата на „Балкан“ с 5:3.

Голмайсторът Любомир Иванов (N99) получава поздравления

Главен съдия на приятелската среща беше Стоян Трендафилов, организаторът на „Балкан“, който със спечелването на Купата и Суперкупата през миналия сезон, стана най-успешният треньор в историята на „Балкан“ 2001.

Главният съдия Стоян Трендафилов (в червено)

Тази събота (20 април) от 3:00 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ играе контролна среща с „Ботев“. Канарчетата са единствените български представители при над 40-годишните.
Преди тях на същия терен от 1:00 часа приятелска среща ще изиграят най-добрият български отбор в чужбина „Миньор“ Чикаго и най-старият немски тим „Швабен“ 1926.
На следващия ден (неделя, 21 април) от 11:00 часа сутринта на Олимпик парк в Шамбург, „Бодрост“ ще играе контрола с „Молдова“.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.