– Здравей, Тервел! Ще разкажеш ли за емоцията, която изпита тук в Чикаго сред нашите сънародници?
– Емоцията в Чикаго беше меко казано невероятна. Толкова много българи дойдоха да ме подкрепят и показаха признателност. Вярвам, че по този начин те подкрепят България, за което съм им изключително благодарен! 
– В деня на срещата изскочиха новости, за които сякаш не бяхте подготвени. Какво се случи всъщност?
– Не ни казаваха нищо директно, но сякаш всяко едно изискване беше препядствие. В деня на мача научихме, че искат срещата да бъде по-малко рундове. Дори и чисто документално се опитаха максимално да ни затруднят. Просто искаха да си съхранят тяхното момче.
– Ти за първи път идваш в Чикаго. С какво те очарова градът?
– Много космополитен град, много чист и подреден. Но това, което най-много ми хареса е българската общност тук. Не само с думи, а с действия, те показват, че искат да запазят българщината жива.
– Какво мислиш за паметника на Левски, който скоро построихме?
– Това, което сте направили е похвално. Много исках да го видя и да поднеса цветя. Знаем, че има случаи, в които се раждат няколко поколения българи тук, които дори не са ходили до България. По този начин, чрез тези дела, те и тук успяват да се докоснат до българската история и традиции.
– Очаква те нов мач, след няколко дни. Чувстваш ли се добре подготвен за предстоящия ти противник Валери Брудов?
– Очаквам този мач от доста време и съм доволен, че ще се срещна с толкова опитен боксьор. Надявам се, че ще се справя по-най-добрия начин. 
– Какво ще споделиш на българите тук? Кога ще дойдеш отново?
– Това е сложен въпрос, защото аз самия нямам все още яснота, но с удоволствие бих се върнал, защото атмосферата тук е много топла. И аз, и Кубрат, бяхме много добре посрещнати, за което благодарим от сърце.
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.