Христо и Мариана Стоичкови кацнаха на летище “О’Хеър” в Чикаго. Полетът от Маями, Флорида закъсня с близо два часа. Двамата бяха посрещнати от представителя на “Чикаго Редс” – Георги Стойков, и един от спонсорите на събитието “Христо Стоичков – Историята” – Калин Пенчев, собственик на верига магазини “Малинчо”.

Големият му приятел – Шевкет Чападжиев, го посрещна във фоайето на хотела. Чапата веднага офертира Ицо да отидат на обяд в ресторант “БГ Авеню”, където по навик двамата ще преслушат местните играчи на белот.
Утрешната програма на Христо Стоичков започва с посещението на гимназия “Елк Гроув”. По покана на “Малко българско училище”, между 10:00 и 12:00 ч. на обяд, Камата ще разписва книги от неговата биография. От там “Модерният ляв” ще се насочи към магазин “Малинчо”, където продължава да дава автографи на своите почитатели.
Гала-вечерта започва с час по-рано, в 18:00 ч. Вече над 1000 души са закупили куверти, за да зърнат на живо своя идол и да си купят “Историята”, която заради големия интерес, излезе в трето издание.
На събитието, в банкетната зала “Hanging Gardens Banquet Rooms”, намираща се на адрес: 8301 W Belmont Ave, River Grove, IL 60171, ще присъстват единственият българин в UFC – Благой Иванов – Багата, “Радостта на народа” – Божидар Искренов – Гибона, убиецът на гиганти – Цветан Йончев, четвъртият в света – Димитър Попов и други известни имена от сферата на футбола и спорта, които ще бъдат изненада и за самия Стоичков.
Организаторите от “Чикаго Редс” са постигнали договорка, за разширение на залата и отпускане на места без вечеря на стойност $25. Те могат да бъдат закупени директно на входа, до изчерпване на количествата.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.