01

„Левски“ Чикаго 2014

„Левски“ Чикаго 2014 постигна трудна, но важна победа с 3:2 като гост над основният конкурент за първото място в първенството „ДеПаул“. Първата част беше равностойна, като при една контраатака „студентите“ вкараха за 1:0. Малко след това Васил Чирпанлиев излезе сам срещу вратаря на удобна позиция, финтира стража на домакините и миг преди да нанесе голов удар беше хванат с ръце от вратаря. Незнайно защо главният съдия тръгна да свири видимата от всички 100%-ва дузпа, но миг преди да го направи погледна към страничния рефер, който не показа никаква реакция и нарушението така и не беше отчетено. Така първото полувреме завърши при резултат 1:0 за американците.

05

Вратаря Боян Петев се намесва успешно

С подновяването на играта, футболистите се вслушаха в настъвленията на треньора Пламен Бежански – Газдата и започнаха да играят по-често по крилата. От там дойде и изравнителният гол на Стоян Трендафилов. Бившият професионален футболист Росен Каптиев напредна по дясното крило стигна до аутлинията и върна къс пас към връхлитащият Трендафилов, който вкара за 1:1. Пет минути по-късно „сините“ получиха право за изпълнение на пряк свободен удар на два метра от границата на вратарското поле. Зад топката застана Стефан Златев, който насочи средно висок удар и след рикушет в стената, топката промени траекторията си и излъга вратаря за 1:2. На следващата атака последва нов гол този път на Росен Каптиев, но главният рефер го отмени по препоръка на страничния съдия. Българите продължиха своя натиск и отново Каптиев беше най-добре пласиран в наказателното поле на противника, където направи добавка на избита топка от вратаря за 1:3. Гола отпуши апетита на „сините“ и Васил Чирпанлиев уцели греда. При една контратака в 76-та минута, Боян Петев се оказа сам срещу противников играч и го спря с цената на нарушение и дузпа, реализирана за 2:3. Последните 15-сет минути на мача бяха истинска битка и драма, като късмета беше на страната на „Левски“, който успя да задържи единият гол преднина.

„Стана хубав мач с много положения и за двата отбора, противника излезе много мотивиран и заслужава поздравления за играта си. Бяхме ги разучили предварително и им знаехме силните и слаби страни. Въпреки това, през първото полувреме играчите не съумяха да изпълнят указанията ми и от там дойдоха нашите проблеми. Все пак победихме и сега трябва да си извадим поуки. Нормално е след четри отлични двубоя да има отпускане, важно е да се преборим с него и да се върнем пак на правият път.“, коментира след мача треньора на „Левски“ Чикаго 2014 – Пламен Бежански – Газдата.

Тази неделя от 9:30 часа сутринта „Левски“ приема „St Charles Celtics White“, мачът ще се изиграена адрес: 1750 Techny Rd, Northbrook, IL 60062.

 

06

Сърцатият Георги Георгиев

02[embedvideo id=“PxFU3N9qXMQ“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.