Клауди Фриго връчва поредната Купа на Николай Василев

През изминалата седмица, в банкетната зала на „Роуз гардън кафе“, се проведе годишното отчетно събрание на Премиер Сокър Лийг, където играят повечето български футболни отбори. Както всеки сезон, и този път родните тимове доминираха в своите първенства и спечелиха много отличия. Безспорно най-добре предствилият се отбор е „Левски“ (Чикаго). „Сините“ повториха грандиозния успех от миналия сезон и не отстъпиха нито крачка назад от завоюваните позиции в „бялата“ дивизия за над 30-годишни. „Левски“ спечели тилтата по драматичен начин с еднакви точки с вицешампиона „ДиПол“ и по-добра голова разлика. Българите вдигнаха купата на лигата след невроятен обрат от 0:2 до 2:2, и изпълнение на дузпи на полуфинала. За десерт, „сините“ разгромиха с 11:0 италианския „Интернационал“, от когото загубиха два финала поред за Купата на щата.

02

Клаудио Фриго и Николай Василев с всички спечелени купи от българските отбори

В „червената“ дивизия на същата възрастова група, отново доминираха българските отбори. „България“ стана шампион, а „Балкан“ вицешампион. „Юнаците“ играха и финал за Купата на лигата, но загубиха злощастно от „Интернационал“ с 2:1. „Балкан“ достигна до полуфинал в турнира за купата. В „отворената“ група на първа дивизия, „Бодрост“ стана шампион и игра четвъртфинал за Купата. При над 40-годишните ,“Ботев“ (Чикаго) завърши четвърти в първенството и игра полуфинал за Купата. Поводи за радост имаха и най-опитните при над 48-годишните „София БГ“, които станаха вицешампион и играха полуфинал за Купата.
На тържествената вечер, с почетен плакет беше награден Петър Петров. Българският представител в борда на директорите на лигата, заслужи признанието с неуморната си работа за развитието на ПСЛ. Петров беше награден лично от президента на Илинойската Щатска Сокър Асоцоация (ISSA) – мистър Клаудио Фриго. За рефер на годината беше избран полякът Роман Войтан.

03

Клаудио Фриго награждава Петър Петров

„Вниманието, което получих тази вечер, ме задължава да продължавам да помагам с каквото мога и занапред“, беше кратък Петър Петров.
Освен с работата си в лигата, Петров помага с административните въпроси и на всички български отбори в района на Чикаго. Той е един от футболните деятели, които поддържат високия спортен дух на отборите.

04

Наградата на Петър Петров

„Много съм щастлив от индивидуалните и отборни успехи на нашата общност. По различни причини, моите колеги не успяха да дойдат в средата на седмицата за награждаването, и за мен беше чест да приема от тяхно име спечелените отличия. В събота всички наши отбори имат банкет и ще се радвам да им предам Купите“, сподели организаторът на „Левски“ (Чикаго) – Николай Василев.
Припомняме ви, че тази събота в „Авеню БГ“, от 7:00 ч. вечерта, ще има индивидуално награждаване на изявилите се футболисти от всички отбори и банкет за края на сезона.

 

  05
Рефер на годината – Роман Войтек

Радостина Павлова, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.