Докато много от българчетата почиват през лятната си ваканция, има такива, които толкова много обичат да ходят на българско училище, че го посещават дори и през горещите дни. За тях вратите си остави отворени българското училище към евангелска църква „Нов Живот“. Освен основните занимания, децата успяват да учат и така желаните български народни хора, под ръководството на двете прекрасни сестри – Лиляна и Константина Овнарски, основатели на школата за български народни танци „Българика“ в Чикаго.

За разнообразната програма във всеки един от съботните дни, специално се погрижи директорът на училището – г-жа Хриска Перфанова. Тя е изработила програма, която да бъде както обучителна, така и развлекателна за всички деца. Самата тя се е заела с преподаването на по-големите, а по-мъничката група се ръководи от г-жа Цветелина Димитрова.

Ето и едни от основните теми, заложени в програмата: В света на чудесата (Интересни истории и факти по история и география); Логически главоблъсканици (Занимателни игрови задачи); Обичам да чета; Силата на думите (Дидактически задачи, творческо писане); Караоке – обичам да пея; Готварски вкусотийки с мама; Лично време с любима книга … и още много, много развлекателни идеи за всички малчугани.

А есента наближава и училището очаква с отворени обятия всички останали ученици, за нови българоезикови подвизи и незабравими училищни дни.

Галерия снимки:

02

Да покажем какво можем

03

Народните танци ни станаха любими

04

Не е толкова трудно да рисуваш влакче

05

С г-жа Цвети се чувстваме чудесно

06

Научаваме и за частите на народните носии

07

Толкова е хубаво да приготвиш храната си сам

08

Обучителни игри

09

Обичам да рисувам

10

Нашата азбука, цветна и забавна

 

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.