От ляво на дясно: Давор Щефанек, Стоян Добрев, Виктор Немеш и Александър Максимович

02

Националният отбор на Сърбия

Двукратният европейски шампион по класическа борба – Стоян Добрев, направи нов фурор с националния отбор на Сърбия. Българският специалист класира цели трима състезатели на финал на Европейското първенство в Рига, Латвия. Световният шампион Давор Щефанек, Александър Максимович и Виктор Немеш загубиха битките за златото, но постигнаха несравним успех в историята на класическата борба в западните ни съседи.

03

Виктор Немеш излиза за схватка

Стоян Добрев беше 12 години асистент в щаба на нашите национали, но напусна след оставката на старши-треньора Братан Ценов през 2012 г/ и вече трети сезон води сръбския национален отбор. От тогава до ден-днешен Сърбия върви по възходящ път и както е видно е сериозен конкурент на международната сцена. От както Добрев напусна и застана начело на Сърбия, в много от международните състезания, сърбските национали имат по-добри класирания от родните класици.

05

Ненад Лалович и Цено Ценов

Както е известно, през годините сърбите са били по-силни от нас само в колективните спортове, но тази тенденция е на път да бъде продължена и в индивидуален спорт като борбата, която е донесла най-много медали от големи първенства на България. Изглежда Стоян Добрев е роден под щастлива звезда, защото се радва на отлични условия в сръбската столица Белград. А и от скоро сърбинът Ненад Лалович е новият президент на световната централа UWW, което респектира съдиите и те не правят груби ощетявания против възпитаниците му, както е от случая с нашия Константин Стас.

04

Шампионска почивка

снимки: start-photo.bg

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.