В последния кръг на първенството в зала „Миньор“ Чикаго загуби с 2:1 от „Ред Девилс“. Голът за „чуковете“ отбеляза Милен Олуков, след асистенция на Николай Филчев. Въпреки загубата, отборът на „Миньор“ имаше повод за гордост, защото за първи път в своята 10 годишна история, в официален мач играха баща и син. На терена рамо до рамо излязоха Теньо и Димитър Минчеви. Ветеранът Теньо Минчев се съгласи да играе с младите по молба на треньорското ръководство.

„Заради кризата с вируса не играхме цяла година и изграждаме отбора отначало. В момента половината отбор е от млади българи между 15 и 21 годишни. Благодарение на Ковид си пренаредихме приоритетите и решихме, доколкото ни е възможно, да играем изцяло с наши момчета. Затова ни трябват хора с опит, покрай които тези юноши да израснат. Благодарим на Теньо Минчев, че се съгласи да играе, както и на всички останали опитни играчи, които идват да ни помагат“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Теньо Минчев в игра за „Миньор“ Чикаго през февруари 2015 г.

Опитният Теньо Минчев е родом от Айтос. Той е дългогодишен футболист на „Миньор“ Чикаго и бившата „България“ (над 30), а в момента играе за „Ботев“ Чикго (над 40). Вдигал е Купи и с трите отбора, в трите възрастови групи.

В предпоследния двубой от първенството на Лига Европа, „Миньор“ загуби с 3:1 от „Уния“. Почетното попадение за „винкелите“ отбеляза Борислав Радев, след двойно подаване с Димитър Минчев.

Галерия снимки:

Димитър Минчев
Теньо Минчев
Голмайсторът Борислав Радев може да бъде спрян само с цената на нарушение
Чуковете изграждат стена
Николай Филчев
Поредна добра намеса на стража Никола Каранаков
Велиян Михалев
Георги Иванов
Най-младият в отбора 15-годишният Брендън Божков
Помощник-треньорът Николай Янев дава напътствия
Капитанът Асен Василев преди мача с „Ред Девилс“
Ивайло Симеонов
Николай Катранджийски

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.