Голмайсторите Костадин Шилев (с топката) и Павел Славов01

„Бодрост“ (Чикаго)

Преди старта на открития сезон 2015, „Бодрост“ (Чикаго) успя да победи „Балкан“ (Чикаго) в контролен мач с минималната разлика от 4:3. Два гола за победителите вкара младият Павел Славов, а по-веднъж се разписаха Янко Ботев и Ангел Баков. За „балканци“ точни бяха Валентин Димитров, Костадин Шилев и Мартин Минков.
Мачът се изигра в три полувремена, по 30-сет минути. Главен съдия на мача беше единият от създателите на „Балкан“ и бивш капитан на „Марица“ (Пловдив) – Илия Цицков.
Отборът на „Бодрост“ се състезава от миналата година в първа дивизия на Премиер Сокър Лийг, където се класира на трето място и продължава участието си в същата дивизия. Най-старият български клуб „Балкан“, също се класира трети през миналия сезон в „червената“ дивизия при над 30-сет годишните.
„Мачът премина много културно, без излишно напрежение. Може би затова спомогна приятелския му характер и респекта към дългогодишния наш съдия Илия Цицков. Ние имахме само една смяна, а накрая завършихме с девет човека. Много играчи от основния състав липсваха, начело с капитана Васил Чирпанлиев, който претърпя операция на коляното. Като се има предвид, че цяла зима не сме играли никъде, мисля че добре се предствихме срещу по-младите“, коментира помощник треньора на „Балкан“ – Светослав Иванов.
„Младостта победи в този мач, но въпреки това не съм много доволен от момчетата, защото не се раздадоха. Влизаме много не сериозно в мача и се засуетяваме в головите ситуации. От миналия сезон не можем да изчистим тези проблеми. Надявам се, в следващите приятелски мачове да избистрим играта.“, каза старши треньорът на „Бодрост“ – Георги Поповски.
Тази събота от 4:30 часа следобяд приятелски мач ще играят „Бодрост“ и „Левски“ (за над 30-сет годишни). Мястото на провеждането на мача все още се уточнява от двата отбора.

Галерия снимки:

03
Голмайсторът Янко Ботев
04
Голмайсторът Валентин Димитров (с топката)
05
Играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров
06
Димитър Дудин (Балкан) и Георги Поповски (Бодрост)
07
Костадин Леваков (Балкан)
08
Петър Танев (Бодрост) и Димитър Дудин (Балкан)
09
Златан Бюклиев (с топката)
10
Голмайсторът Мартин Минков и младият Иван Стоилов

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.