В първия си мач, в зала (5+1), при над 40-годишните, “Ботев” Чикаго отстъпи с 5:2 от украинския тим “Кънекшън”. 

През първото 20-минутно полувреме възможности за отбелязване на гол имаха Костадин Шилиев и играещият спонсор Венцислав Динков. При една ситуация, след сблъсък с противник, Златан Буюклиев получи контузия в ребрата.

Златан Буюклиев се контузи

Благодарение на страхотните изяви на двамата вратари, първата част завърши без голове 0:0.

С подновяването на играта “Кънекшън” поведе с 1:0, но жълто-черните бързо върнаха попадението за 1:1. Изравнителния гол изработиха Костадин Шилев и обичайният голмайстор Валентин Димитров. Бързоногият Шилев напредна по дясното крило и подаде на Димитров, който завърши отлично, насочвайки топката в мрежата. 

Валентин Димитров с гол и асистенция

Опитният отбор на “Кънекшън” успя да хване на два пъти българите неподготвени и след контраатаки покачи на 3:1. 

Последва изгонване с две минутно наказание на противников играч. В ситуацията най-добре се ориентира голмайстора Валентин Димитров, който открадна топката от вратаря и подаде на Стоян Трендафилов. Последния намали на  3:2.

Голмайсторът Стоян Трендафилов

За нещастие, малко след това, един от най-добрите на терена за “Ботев” – Васил Чирпанлиев, напусна поради контузия в петата. 

Въпреки това, “Ботев” имаше възможност да излезе напред в резултата, но Венци Динков, на два пъти, нямаше късмет да отбележи, сам срещу вратаря. 

До края на двубоя “Кънекшън” вкара своите създадени възможности и оформи крайния резултат 6:2.

“През годините досега “Ботев” не беше играл в зала. Като за първи мач момчетата се раздадоха. За съжаление дадохме и две жертви, в лицето Чирпанлиев и Буюклиев. С напредването на мачовете, се надяваме да започнем и с победите”, коментира играещият треньор на отбора – Стоян Трендафилов. 

Този петък (16 декември) от 21:15 часа в зала “Soccer City Palantine”, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074, “Ботев” Чикаго играе с босненския тим “Блазерс”. Вход $5.

Галерия снимки:

Играещият спонсор Венцислав Динков
Ивайло Петков
Веселин Пандоурски
Владимир Костадинов
„Ботев“ Чикаго 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published.