Голмайсторът Теньо Минчев

„България“ победи „Висла 1927“ с 4:2, в мач от „червената“ дивизия за над 30-годишни. В края на първата част, Анатоли Вътев се откъсна сам срещу вратаря и беше фаулиран отзад. Главният съдия показа червен картон на провинилия се играч и отсъди пряк свободен удар. С удар от границата на наказателното поле, Анатоли Вътев натресе горна греда. През второто полувреме, в игра за „юнаците“ се включи спонсорът Стоян Младенов. Класата му в средата на терена се усети веднага и той също нацели горна греда с удар отдалеч. Малко след това, Венцислав Календжиев вкара страхотен гол от воле и откри резултата в мача за 1:0. Десет минути по-късно, Владимир Георгиев използва разбъркване пред противниковата врата и вкара второ попадение за българите. Класическото 3:0 оформи Теньо Минчев, след триходова комбинация с Анатоли Вътев и Стоян Младенов. Добре организирана контраатака позволи на поляците отбеляването на почетно попадение. Минути преди края, Наско Иванов центрира от ляво и качи топката на главата на Венцислав Календжиев, който вкара втори красив гол в мача за крайното 4:2.

01

Венцислав Календжиев

„Честитя на момчетата трудно извоюваната победа. Като цяло не съм доволен от играта на отбора. Доста време имахме превъзходство и бяхме с човек повече, но играхме отпуснато. Имаше много браг в действията ни, може би тежкото време повлия. Донякъде мога да го приема, донякъде не. В крайна сметка съм доволен, че спечелихме трите точки в мача. Имаше и малко подценяване спрямо отбора на „Висла“. Продължаваме напред в първенството и забравяме този мач“, беше критичен, въпреки победата, играещият треньор на „България“ – Светозар Самаров.

05

Спонсорът Стоян Младенов

Тази събота, от 5:00 ч. следобяд, на адрес: 1500 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, по програма ще се изиграе българското дерби между „България“ и „Балкан“. Най-вероятно мачът между двата отбора ще реши тазгодишния шампион в групата. В момента двата отбора имат еднакви показатели, но „България“ е с мач по-малко и заема второ място. Единствената загуба на „Балкан“ този сезон е именно от „България“, в началото на първенството.

Галерия снимки:02

Играещият треньор Светозар Самаров

03

Мирослав Севдин поздравява голмайсторът Владимир Георгиев

04

Българите се поздравяват след гола

DSC_0451

Ричърд Денизов

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.