„България“ победи с 4:2 най-стария полски отбор „Висла“ 1927. „Лъвовете“ поведоха с 1:0, след гол на спонсора Стоян Младенов. Лявото крило Ивалин Гунчев получи дълъг пас, надигра защитника и изведе голмайстора Младенов. Минути по-късно, поляците изравниха за 1:1, след грешка в изнасянето на топката. Отборът реагира като ужилен, Станислав Ангелов центрира от дясно и Ивайло Атанасов вкара с глава за 2:1. Преди това българите удариха две греди на Гунчев и Атанасов.

Голмайсторът Ивайло Атанасов

Второто полувреме започна със спад в темпото на игра, но въпреки това, неостаряващият Тони Тодоров проби по дясното крило и намери Ивалин Гунчев, който се хвърли на шпагат и отбеляза за 3:1. Малко след това, голмайсторът Гунчев напусна играта, заради сцепена глава. Спирането на играта за оказването на първа помощ сякаш приспа българската защита и нашите инкасираха гол за 3:2, от необезпокояван от никого играч на „Висла“. Пет минути преди края, Пламен Памуков проби от ляво и подаде на Ивайло Атанасов, който засече кълбото на втора греда за 4:2.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

„Контролирахме мача и владеехме играта през цялото време. Само липсата на концентрация ни попречи до 15 минута да решим мача в наша полза. Победата се помрачи от двете контузии на Гунчев и Костов. Не бяхме играли няколко седмици, а и противниковият вратар изкара доста положения. Ако някой подцени този съперник, това ще му изиграе лоша шега“, коментира играещият треньор на „България“ – Анатоли Вътев.

Галерия снимки:

Спонсорът Стоян Младенов

Легендата Тони Тодоров

Интересна ситуация пред противниковата врата

Мирослав Николов

Георги Николов

В-к: България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.