Волейболната академия “BG Lions” (Българските Лъвове), стартира първите си тренировки. Заниманията се проведоха през изминалата събота, в сградата на “Малко българско училище”, в предградието на Чикаго – Дес Плейнс. Главният треньор Симеон Младенов, който е представител на традиционно силната пернишка волейболна школа, стартира с две групи деца.

Главният треньор Симеон Младенов

Организаторът Боян Петев комуникираше на страничната линия с родителите, но успя да се включи и в тренировките. Децата бяха разделени в две възрастови групи от 8 до 10 г. и от 11 до 13 г., смесено момчета и момичета. Обучението на подрастващите ще се провежда всяка събота от 2:30 ч. следобяд до 4:00 ч. за по-малките, а веднага след тях ще стартират по-големите.

Организаторът Боян Петев

Възможността да се създаде българска волейболна академия в Чикаго, дойде от многобройните родолюбиви българи, които се включиха всеки според времето и възможностите си в проекта за закупуването и реновирането на собствена сграда за “Малко Българско Училище”. Главният двигател на тази осъществена мечта, е директорът на школото г-жа Живка Петрова. Инициативата за създаването на детската волейболна академия е на Стоян Славов, който е част от борда на директорите в “Малко Българско Училище”. Всеки родител желаещ да запише детето си на тренировки по волейбол, може да го направи на място или на телефон: +1 (847) 902-8678.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.