Най-новият български отбор “Велбъжд” Чикаго 2022 стартира с победа в първия си официален мач, в зала 5+1. В групата за над 40-годишните, българите победиха с 5:3 босненския тим “Блазерс”. 

Първото попадение за “кюстендилци”, изработиха двама от най-опитните в отбора Георги Георгиев и Живко Булев. Георгиев асистира на голмайстора Булев за 1:0. 

Живко Булев отбеляза две попадения

Две минути по-късно капитанът Стефан Златев отправи удар, а стражът на “Блазерс” успя да избие. Коженото кълбо се върна при Пламен Атанасов, който покачи на 2:0. 

Третия гол за “Велбъжд” стана като по учебник. Основната заслуга за попадението, бе на живата легенда Димитър Атанасов. 70-годишният ветеран по-известен, като Чичо Митко, подхвана българската атаката в центъра. Той видя включилият се по лявото крилото Стефан Златев и го изведе с хитър пас между двама. Капитанът подаде по земя на връхлитащия на скорост Румен Ганеков, който оформи класическото 3:0.

Живата легенда на българския футбол в Чикаго – 70-годишният Димитър Атанасов

Така завърши първата част, с комфортна преднина за “Велбъжд”.

След кратката почивка, двата отбора подновиха играта. В началото на второто 20-минутно полувреме, Иван Оджаков открадна топката в центъра и подаде на Стойчо Стойчев. Той напредна и излезе сам срещу вратаря. С първия си удар уцели стената, за щастие коженото кълбо се върна в краката му и при втория опит отбеляза за 4:0.

Голмайсторът Стойчо Стойчев

Липсата на опит в редиците “Велбъжд” си каза думата и последва отпускане в играта на българите. Така набързо опитните босненци намалиха до 4:3. 

В последните две минути драмата беше пълна, защото съдиите наказаха по един играч от двата отбора, с две минутно наказание (син картон). 

Все пак, късметът почука на вратата, на новия отбор. Секунди преди края, капитанът Стефан Златев се опита да прехвърли противниковия вратар, който се беше включил в атака. Топката се удари в стената, а най-съобразителен се оказа голмайсторът Живко Булев, който я насочи за крайното 5:3. 

Генерален спонсор на новия отбор е транспортна компания “VIB Trans Inc”, с президент Ивайло Баташки, който е и основен футболист. За финансовата стабилност на отбора допринася и известното заведение „Кафе Мираж”.

Играещият спонсор на „Велбъжд“ Чикаго – Ивайло Баташки

“Повечето от играчите, с които създаваме “Велбъжд” Чикаго, са бивши или все още настоящи футболисти на “Левски” Чикаго. Годините си вървят и за да можем да продължаваме, да практикуваме любимата игра, направихме нов отбор. Сърдечно благодарим на спонсора Ивайло Баташки, който не се чувстваше добре, но въпреки това дойде на първия официален мач и дори успя, да намери сили, да се включи в игра. Поздравявам момчетата за успеха, дано и занапред запазим ентусиазма в играта. Живот и здраве, ако напролет имаме достатъчно хора, ще се включим и в играта на открито 11х11”, каза основателят на „Велбъжд“ Чикаго – Николай Василев.

Този петък (16 декември) от 22:00 часа в зала “Soccer City Palantine”, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074, “Велбъжд” Чикаго играе със силния полски тим “Кразни Старс”. Вход за зрители: $5.

Галерия снимки:

Вратарят Ясен Петков се представи отлично
Капитанът Стефан Златев успокоява своите съотборници
Голмайсторът Румен Ганеков
Голмайсторът Пламен Атанасов
Опитният Евгени Михайлов
Опитният Георги Георгиев
Централният защитник Генко Русев
Другият централен защитник Иван Оджаков направи асистенция
Мартин Минков
Логото на “Велбъжд” Чикаго

Leave a Reply

Your email address will not be published.