В приятелски мач, „Миньор“ Чикаго победи 3:2 „Юнайтед Сърбс“ 1972. Головете за чуковете отбелязаха младите надежди Тони Кочев и Георги Кьосев, а третото попадение добави бившият юношески национал Пламен Пенев. На полувремето резултатът беше равен 1:1.

По инициатива на ръководството на ФК „Миньор“ Чикаго и членове на Олимпийски клуб „Васил Левски“, по време на двубоя се събраха средства в размер на $4000, за каузата на 17-годишната Цвета Страхилова. Цвета е златното момиче на ДЮФА „Граовче”. Тя е балканска, европейска и световна шампионка по фолклор. В колекцията си има над 50 златни медали от национални и международни фестивали и конкурси. Талантливата Цвета страда от остра лимфобластна левкемия – Т-клетъчен Имунофенотип – рефрактерно заболяване. След четиримесечно лечение и няколко курса на химиотерапия се налага спешна костно-мозъчна трансплантация в Германия. Всеки, който има възможност, може да я подкрепи на следните сметки:

IBAN – BG48UBBS80021461559310 в Еuro

          – BG50UBBS80021018910250 в лева

          – BG69UBBS80021115964810 в USD

          – BIC :UBBSBGSF

Титуляр – Цвета Бойкова Страхилова

Цвета Страхилова

„От сърце благодарим на всички хора, които подкрепиха каузата на Цвети! Благодарим на сръбските домакини, които предоставиха безплатно базата за реализирането на каузата. Благодарим и на всички момчета от „Миньор“, „Левски“, „Пирин“ и „Ботев“, които дариха средства! Хора сме и никой от нас не е застрахован от болест. Заради дългия уийкенд и празника „Memorial Day“ много хора не успяха да дойдат. Всеки, който иска да помогне, освен на посочените сметки, може да го направи и на PayPal: miro_boi4ova@abv.bg„, коментира един от организаторите на събитието и селекционер на „Миньор“ Чикаго – Тони Тодоров.

Тази неделя (06 юни) от 9:00 АМ централно американско време, в мач от първенството на Премиерлигата, “Миньор” Чикаго приема полския тим “Стари Бики”. Срещата ще се изиграе на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090.

Leave a Reply

Your email address will not be published.