Двата български отбора при над 30-годишните в Чикаго – „Левски“ и „Балкан“ изиграха приятелска среща помежду си, в която сините надделяха с 5:3. Първото попадение в мача падна в 17-та минута, когато Диан Радев изведе с дълъг пас централно срещу вратаря съименника си по фамилия Борислав Радев. Най-младият на терена Боби Радев овладя коженото кълбо, напредна между двамата централни защитници и плъзна топката покрай плонжа на вратаря за 1:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Три минути по-късно дебютантът Иван Славов напредна през центъра и подаде на Борислав Огнянов. Централният защитник Атанас Каракитуков със сетни усилия стигна пръв до топката и се опита се да я изчисти. Коженото кълбо се удари във връхлитащия на скорост Борислав Огнянов, който при взаимодействието също падна на земята до Каракитуков. От ситуацията се възползва дошлият на помощ Иван Славов, който овладя топката и излезе сам срещу вратаря отбелязвайки за 2:0.

Дебютнатът Иван Славов се радва на първия си гол за „Левски“

В 25-та минута главният съдия Росен Каптиев отсъди пряк свободен удар в полза на „Балкан“. Играещият треньор Стоян Трендафилов копна технично топката зад защитната. Най-съобразителен се оказа Станислав Ангелов, който стигна пръв до топката и прехвърли излезлия напред страж на „Левски“ за 2:1.

Голмайсторът Станислав Ангелов

На следващата атака, след изпълнение на ъглов удар за „Левски“, Диан Иванов остана непокрит, засече топката с глава и вкара от близко за 3:1. Отново той подхвана атака подаде на Борислав Радев, който излезе сам срещу вратаря, но джентълменски асистира на своя съименник Борислав Огнянов, който вкара на празна врата за 4:1.

Двамата голмайстори Дидо Радев (в дясно) и Иван Славов се поздравяват

И когато ситуацията в „Балкан“ изглеждаше безнадеждна „старата лисица“ Валентин Димитров прояви своя голмайсторски усет вкарвайки два идентични бързи гола за 4:3, дошли след центриране в наказателното поле и удари с глава. Така завърши първата част с отбелязани общо седем гола в двете врати.

Валентин Димитров миг преди да отбележи

През второто полувреме играчите на двата отбора се поизмориха и темпото на игра спадна. Малко преди края на двубоя, голмайсторът Борислав Огнянов излезе на позиция един на един срещу Ивайло Симеонов, преодоля го и мушна топката в близкия ъгъл за крайния резултат 5:3.

Голмайсторът Борислав Огнянов в борба за топката с Атанас Каракитуков

По програма от 16 май, „Левски“ Чикаго стартитра в първенството на „Бялата“ неделна дивизия, където сините са абсолютни хегемони с шест титли от шест изиграни сезона. По традиция най-старият български отбор „Балкан“ 2001 ще играе от 15 май в „Червената“ съботна дивизия на Премиерлигата.

Галерия снимки:

Костадин Гълъбов (Левски) и Стоян Трендафилов (Балкан)
Асен Василев (с топката) атакуван от Стоян Стойчев
Петър Василев (в ляво) и Асен Василев в спор за топката
Стоян Стойчев – Ето
Николай Златанов (с топката)
Христо Драганов (с топката) и Мирослав Николов
Кристиян Цветков и Стоян Стойчев в спор за топката
Мирослав Николов (в ляво) и Стефан Златев
Николай Катранджийски (в ляво) и Валентин Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.