За първи път, четири от най-дейните български футболни фен-клубове във ветровития град: „Чикаго Редс“, „Национален клуб на привържениците на „Левски“ София в Северна Америка“, „Чикаго Бултрас“ и „Сокър фен клуб Лудогорец Чикаго“ играха помежду си, в благотворителен турнир за 34-годишния Антонио от Монтана.

Запалянковците запазиха едноминутно мълчание в памет на Пламен Петров

Преди началото на мачовете, футболните привърженици се събраха в центъра на терена, където по молба на председателя на фен клуба на „Лудогорец“ – Ивелин Мианков, всички сведоха глава и запазиха минута мълчание за загиналия нелепо в транспортна катастрофа основател на фен клуба на зелените зад океана – Пламен Петров.

Инициаторите Георги Георгиев и Мирослав Манолов

От своя страна, инициаторите на благотворителния турнир Георги Георгиев от Монтана и бившият професионален играч Мирослав Манолов, благодариха на всички, че са откликнали на молбата за помощ на техния близък приятел Антонио. Той е на хемодиализа и се нуждае от трансплантация на бъбрек, която струва 77 000 хил. лв, а до момента са събрани около 60 000. Операцията е планирана за средата на декември, в Турция.

Главният съдия Валентин Рударски и организаторът Димитър Атанасов

Главният съдия Валентин Рударски и организаторът Димитър Атанасов, разясниха регламента и правилата на играта, като най-вече наблегнаха да не се допускат грубости.
В импровизирания турнир по минифутбол, ЦСКА спечели три победи и завърши на първо място. Червените победиха „Лудогорец“ с 7:3, вечния враг „Левски“ с 9:4, а най-трудно им беше срещу „Ботев“, където се наложиха с 11:8. На второ място завършиха жълто-черните, които постигнаха две победи, над „Левски“ с 8:4 и срещу „Лудогорец“ с 10:6. Сините и зелените завършиха наравно 5:5 в редовното време, но при дузпите левскарите бяха по-точни.
Всеки, който не е успял да дойде на събитието и да подкрепи каузата на Антонио, а има желание да помогне, може да го направи на следната банкова сметка IBAN: BG53FINV91502017236780

Галерия снимки:

ЦСКА – първо място

„Ботев“ – второ място

„Левски“ – трето място

„Лудогорец“ – четвърто място

Левски – ЦСКА

Председателят на фен клуба на „Лудогорец“ – Ивелин Мианков (в средата)

Ботев-Левски

Иво Минков дойде от Флорида за събитето и председателят на „Чикаго Бултрас“ – Семко Семков

Инициаторът Георги Георгиев

ЦСКА-Лудогорец

Левски-Ботев

Златан Буюклиев

Съдията Валентин Рударски

Преди турнира

В началото

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.