Местният вестник „Гардиън“ в предградието на Чикаго – Елк Гроув, публикува материал за състезателката по тенис на маса – Мария Сиракова. Авторката на статията Стефани Хултгрин пише, че българката е деветокласничка в гимназията на Елк Гроув и се е преместила от България тази година. Както и, че играе уникален спорт – тенис на маса, или още прочут като пинг-понг.
Мария й е споделила „че трябва да имаш много добра координация, защото в този спорт всичко се случва много бързо“.
В материала се разказва, че Мария започва да тренира този спорт на 10 години в чикагския клуб „Експириър“. Тренира заедно с по-малката си сестра и играе в лига всеки петък с мъже и жени. На състезанието в Лас Вегас Сиракова е спечелила много мачове, като е отпаднала на четвъртфинал с 3:1 гейма. Мария е играла и на състезание в Аврора, Илинойс, където е станала шампион на двойки. В щата Индиана, Сиракова е завоювала титлата в категорията до 18 годишни и сребро при по-малките до 15 години. Също така на състезание във Върнън Хилс, Илинойс в категория мъже, жени и деца е спечелила първо място.

Мария е живяла в по-голямата част от живота си в Перник, България, от където са й нейните родители. Тя се премества в САЩ за по-добра реализация в училището и спорта. В България се е състезавала за пловдивския „Стоянстрой“ и е била сред първите осем най-добри тенисистки.
Сиракова често си тръгва от училище по-рано, за да тренира. Тя е започнала да играе като е била малка, защото винаги е искала да бъде спортистка. Решила е да опита един по-различен спорт.
Баща й Александър Сираков е бил лекоатлет, той е нейният вдъхновител да тренира и да се състезава. За разлика от другите тийнейджъри, Сиракова прекарва свободното си време тренирайки усилено за подобравяне и усъвършвнстване на собствената си форма. Тя често казва, че самата си е най-големият кокурент,иска да бъде по-добра от предишното си аз.

В-к „Гардиън“ Елк Гроув

Leave a Reply

Your email address will not be published.