Генералният консул на Р. България в Чикаго – Иван Анчев, посрещна единствения българин в UFC – Благой Иванов, и треньора му по бокс Родни Крислер. На чаша кафе, Иван Анчев обясни на двамата гости спецификата на работа в консулския отдел:

Генералният консул Иван Анчев, топ боецът Благой Иванов и треньорът по бокс Родни Крислер

“Отговаряме за 14 щата, 12 от Средния запад, плюс Колорадо и Уаьоминг. Най-интересното е, че тази територия е 24 пъти по-голяма от територията на България. Имаме 12 български училища само в Чикаго и общо 16 с останалите градове. В Сейнт Луис е най-старата българска църква “Св. Троица”, на 110 години, а в Индианаполис черквата “Св. Стефан” е на 105 години”.

Иван Анчев подари книга и списание на Багата

Иван Анчев подари на Благой Иванов книга за живота и делото на американския журналист, наречен “Освободител на България” – Макгахан, и списание посветено на българската общност в Чикаго. Анчев сподели и за още инициативи на консулството, кръщаването на две улици на името на Алеко Константинов в Чикаго и на Джанюариъс Макгахан в Ню Лексингтън, Охайо.

Улицата преименувана на Макгахан ще бъде официално открита на 08 юни (събота сутрин) в Ню Лексингтън, Охайо

С откликването на поканата на Генералния консул, Благой Иванов свърши и друга задача, да подмени изтеклия си задграничен български паспорт. Лично консул Людмила Тасева се погрижи за процедурата по подмяната на паспорта.

Благой Иванов се снима за подновяване на български лични документи

На довиждане, за пореден път Багата получи пожелания за успех от Иван Анчев. Подаръци във вид на книги, заедно с българския трибагреник, зарадваха и треньора Родни Крислер, който с радост развяваше знамето през цялото време, докато двамата се разхождаха по главната улица “Мичиган”.

Родни Крислер развява гордо бълггарския флаг по главната улица на Чикаго „Мичиган“

Те разгледаха прочутите “Водни кули”, които са историческа забележителност на Чикаго, след което се качиха на 96 етаж на небостъргача “Джон Хенкок” и успяха да се насладят на ветровития град от високо.

Охранителите се надпреварваха да се здрависват с юначния българин

Оказа се, че охраната на заведението са фенове на Багата. Те се снимаха за спомен с него и дори в знак на благодарност направиха жест, като платиха сметката. След тях и някои от американците също разпознаха Благой и помолиха за снимки.

Благой Иванов и сънародничката ни Елица Илиева

Сънародничката ни Елица Илиева, която работи от 10 години в престижното заведение, също пожела успех на Багата. Междувременно топ боецът даде поредното си интервю по телефона за българския сайт Спортал.бг.

Багата дава поредно интервю по телефона

Галерия снимки:

Багата разглежда книга на английски език за българската общност в Чикаго
Иван Анчев показва на Багата книга за вестник „Македонска трибуна“
Пред портрета на „Щастливеца“
Родни Крислер, Иван Анчев и Благой Иванов
Иван Анчев подари българския флаг на треньора Родни
Благой Иванов, Атанас Рундалиев, Десислава Тодорова, Людмила Тасева и Родни Крислер
Багата на фона на Мичиганското езеро
Багата на фона на Даун Таун
Багата по главната улица „Мичиган“
Пред Историческите водни кули
Багата и Родни пред небостъргача Джон Хенкок
Багата в отлично настроение преди мача

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.