Гръкът Нико Михалопоулос вкара четири попадения за победата на “Миньор” Чикаго със 7:3 над литовския тим “Литс” 1951. Като юноша Михалопоулос е играл за аржентинския “Бока Хуниорс”, но тежка контузия го вади за две години от терена.

Гръкът Нико Михалопоулос

16-годишният българин Денис Зейнели родом от село Слащен, община Сатовча, отбеляза два гола за победата.
“Радвам се, че успях да вкарам два гола. Надявам се това да ни помогне, да се качим в горната лига”, беше кратък Денис, който живее в Чикаго от 2-годишен.

16-годишният Денис Зейнели

Един гол за изразителния успех добави опитният Ивалин Гунчев.
“Изиграхме добър мач, радвам се, че отборът върви добре. Винаги съм вярвал в моя помощник Стефан Златев. Противникът не беше на нашето ниво и играта вървеше спокойно. Потенциала ни е много по-голям, липсваха ни 4-5 момчета, но пък успяхме да пробваме нови играчи”,
коментира завърналият се от родния Перник – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

“Преди мача бях убеден в победата. Като цяло пробвахме нови момчета. Някои се справиха добре, други не толкова. Имаме други, които вече се налагат. Последните два мача, преди плейофите, ще са като финали. Целта ни е догодина да играем в горната лига и на закрито”, каза помощник-треньорът Стефан Златев.

Помощник-треньорът Стефан Златев

Тази неделя (24 февруари) от 3:30 часа следобяд “Миньор” играе със силната футболна школа “Интер”. Мястото е добре познатия спортен комплекс “Одиум експо център”, намиращ се на адрес: 1033 N. Villa Ave. Villa Park, IL, 60181.
Мачът обещава да е интересен, защото през годините, “чуковете” все още нямат победа над “Интер”.

Галерия снимки:

Голмайсторът Ивалин Гунчев
Даниел Гуевара и Теди Коларов
Ивайло Александров
Ноа Бакхус
Якуб Рус
Перничанинът Георги Спасов
Марсело Делфин
Ерик Сото
Вратарят Дони Кевин

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.