Чикаго Блекхоукс се надяват  да се върнат на победния ход след последната загуба, и да увеличат своята точкова серия на осем мача, когато са домакин на Колорадо Аваланш в петък в United Center.


Блекхоукс имаха домакинска загуба на дузпи в сряда срещу Детройт. След 3-2, неуспеха бе трета загуба на Чикаго в пет мача, но Чикаго успя да запише най-малко една точка в седем поредни, правейки 4-0-3 през този период.
Чикаго спечели два поредни пъти, преди да падне на дузпи срещу Ред Уингс. Detroit грабна 2-1 преднината пред вратата Дарън Хелм с 2:06 минути в третата, но Kris Versteeg изравни за Блекхоукс само 43 секунди по-късно.Tomas Татар победи Кори Крауфорд за решителния гол в началото на третия кръг и Патрик Шарп от Чикаго не бе в състояние да отговори, тъй като Джими Хауърд направи спасяване и спаси до края на играта.Crawford спря 26 изстрела за Блекхоукс, които също получиха гол от Брандън Саад.

„Всека точка за класирането означава много“, каза Versteeg. „Вие винаги искате да получите този допълнителен момент, но с дузпите, никога не се знае как е ще свърши.“

Чикаго влиза в петък трети в Централната дивизия, където той се намира на три точки зад Сейнт Луис Блус . На Блекхоукс също водят на четвърто място Winnipeg с пет точки.

Загубата за Детройт остави Чикаго с 2-0-3 отпечатък върху настоящата си осем игра homestand. На Блекхоукс притежават рекордните към Единния център за сезона 18-7-4.

Colorado, междувременно, е на изчерпване на време, за да докаже себе  си да ли са достойни за плейоф, както на главния играч Патрик Рой в петък , изоставайки надевет точки от зоната на плейофите с 24 мача преди края на своя график.Три от Лавините в следващите четири мача са гостувания, където те са само 9-11-8 за сезона.Колорадо спечели два поредни пъти, преди да загуби със 4-1 в продължения в сряда срещу гостуващите Лос Анджелис Кингс. Загубата даде  на AVS с 2-5-0 марка през последните си седем пътувания до леда.Gabriel Landeskog беше единствения голмайстор за Аваланш, който падна от Царете въпреки  че държаха 43-26 предимство при изстрелите. Семьон Варламов направи 22 спасявания в поражениете.

Чикаго спечели първите два теста срещу Колорадо през този сезон, но AVS постигнаха 2-0 победа в United Center през последения мач на януари 6. Варламов блестеше в този мач, като направи франчайз-рекордните 54 спасявания и помогна на Avalanche за победата.

Варламов се очаква да започне отново тази вечер и е собственик на рекорд от 2,01 гола средно  в кариерата си срещу Блекхоукс 8-3-0. Крауфорд е 4-7-2 с 3.02 GAA в тази серия и вероятно ще получи поканата за титуляр за Чикаго в петък.

Ако сте фенове на дневните фантъзи лиги, можете да се регистрирате тук, и да се възползвате от намаление при първия ви депозит. Сайтът draftkings.com e лидерът в игрите фентъзи, като предлага състезания и лиги от различни спортове като НБА,НХЛ, Европейски Футбол, голф, ММА и много други. Сайтът предлага и много безплатни съзтезания където можете да се регистрирате абсолютно БЕЗПЛАТНО и да спечелите много парични и други награди

Leave a Reply

Your email address will not be published.