При минусови температури и мач изпълнен с драматични обрати, „Левски“ Чикаго наложи волята си над „Иглопол“ със 6:4 и се класира напред в полуфинала за Купата на Премиерлигата, при над 30-годишните. „Сините“ победиха трудно коравия отбор на поляците, които поведоха с 1:0. Топнападателят Мирослав Манолов изравни за 1:1.

Голмайсторът Мирослав Манолов

В средата на първата част, Росен Каптиев изведе „Левски“ напред в резултата за 2:1.

Голмайсторът Росен Каптиев

Така завърши първото полувреме, с минимално предимство за българите.
В началото на втората част, „Иглопол“ изравни за 2:2, а малко по-късно поведе в резултата с 3:2. Българите намериха сили и се върнаха в мача с нов гол на Манолов за 3:3. Подемът в играта на „Левски“ подейства мотивиращо за черногорецът Бато Радонич, който се развихри и отбеляза нови два гола за 5:3. Въпреки негативното развитие за противниковия отбор, играчите на „Иглопол“ върнаха едно попадение за 5:4. Точка в спора сложи отново голмайсторът Бато Радонич, който оформи своя хеттрик за 6:4.

Вукайловичи и Каптиев поздравяват голмайсторът Бато Радонич

„Студеното време повали много от играчите с грип и имахме само две резерви. Трудно победихме „Иглопол“, те са много добър и сплотен отбор. Очакваме тежък мач и на полуфинала“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя (28 октомври), от 11:00 ч. сутринта, на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, „Левски“ играе с друг полски отбор „Стари Бики“ 1983.

Галерия снимки:

Александър Ласкович

Владимир Вукайлович

Добра намеса на вратаря Джон О’Конър

Александър Карабелски

Асен Василев

Капитанът Стефан Златев

Михайло Добрасинович

В-к: „България“

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.