В пети кръг от първенството на Метролигата, футболистите на „Миньор“ (Чикаго) изнесоха страхотен мач срещу украйнския „Кънекшън“. След като губеха с 2:0 на полувремето, „чуковете“ се вдигнаха и направиха пълен обрат до 2:3.
Малко след подновяването на играта, Борислав Радев беше спънат на границата на противниковото наказателно поле и съдията отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана бившият капитан на юнишеския национален отбор на България – Пламен Пенев. Той насочи параболично топката, отстрани покрай стената и изненада вратаря за 2:1.

Ивалин Гунчев

Десет минути по-късно, след продължителен „жълто-черен“ натиск, украйнците си отбелязаха автогол за 2:2. Две минути по-късно най-опитният централен защитник Георги Николов се контузи и напусна играта. Последва равностойна игра и когато всички очакваха последния съдийски сигнал, след изпълнение на ъглов удар от дясно, централният защитник Стефан Неделев, се превърна в герой, вкарвайки победния гол за 2:3.

Радостта от гола се отпразнува заедно с част от резервите и феновете на отбора, които нахлуха на терена да поздравят играчите. Секунди по-късно, главният рефер изсвири последния сигнал.

   

„Миньорска“ стена

„Когато човек стане свидетел на такъв динамичен и изпълнен с обрати мач, разбира защо футболът е най-популярната игра в света. Това беше най-слабото ни първо полувреме от началото на сезона. От сърце поздравявам треньорите Емил Миланов и Стефан Златев, които на почивката смениха гледната точка на играчите и те излязоха преобразени. Ако играем във всяка среща, както през втората част срещу „Кънекшън“, ще влезнем в тройката още този сезон“, коментира създателят на „Миньор“ (Чикаго) – Николай Василев.

Треньорът Емил Миланов дава настъвления

Този уикенд, заради националния празник на САЩ – „Memorial day“, няма да има кръг от първенството. В събота сутринта, от 10:00 АМ, в Busse Woods Park, на българския събор ще се състои турнир по минифутбол за купата на 75 г. НСА.

Галерия снимки:

Напрегнат момент от мача

Опитният Росен Каптиев

Капитанът Благой Вълчев

„Чуковете“ изграждат стена

Стефан Венев с шпагат


Теди Коларов

В- к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.