За втори път в своята кратка история, „Левски“ Чикаго се квалифицира за Националните Финали на САЩ. „Сините“ се класираха между четирите най-добри отбора в Америка и ще спорят за Националната Купа на САЩ, която носи името на футболния деятел от щата Мичиган – Герхард Менгел. През 2017 г., „Левски“ Чикаго вдигна Националната Купа и влезе в историята на своя щат, като първият и за сега единствен шампион на САЩ от Илинойс.

На турнира на Средно-Западните Щати тази година, „Левски“ Чикаго 2014 загуби с 4:3 на финала от полския тим „Игълс“ 1940 и се нареди на второ място. Въпреки това, българският отбор се квалифицира между четирите най-добри отбора в страната. А причината е отказът на шампиона на регион IV да изпрати отбор в Детройт, където ще играе финалната четворка.

На финала за Купата на Мидуестърн, за сините се разписаха Ивалин Гунчев, Алан Рамирез и Хорхе Ибарра. На полувремето, резултатът беше равен 1:1. Преди последния мач, сините записаха победа, загуба и равен.

„Сините“ се радват на първото попадение в мача

Този петък (20-ти август), от 6:00 ч. следобяд, източно време (Чикагско 5 PM), „Левски“ Чикаго играе полуфинал с шампиона на Регион III – „Ню Старс“ от щата Тексас. В другия полуфинал ще се изправят многократният шампион на САЩ „Кристос“ от щата Мериленд срещу шампиона на Регион II – „Игълс“ 1940″. Двата мача ще се изиграят на адрес: Michigan Stars Sports Complex, 65665 Powell Road, Wasington, Michigan 48026 (Field 2). Финалът и мачът за 3-то място ще се изиграят на същия комплекс на другия ден (21 август, събота) едновременно от 4:00 часа следобяд Източно време. Финалът е на единственото изкуствено игрище, а мачът за трето място на игрище номер 3. Всички любители на футбола от района на Детройт са добре дошли да подкрепят „Левски“ Чикаго, в опита на клуба да спечели втора Историческа Национална Купа. Входът е свободен.

„Левски“ Чикаго с Националната Купа на САЩ през 2017 г. в Детройт

„Ако някой ми беше казал, че ще стигнем отново до финалната четворка и ще имаме шанса да се опитаме за втори път да станем шампиони на САЩ, нямаше да му повярвам. Тези големи успехи, които жъне отборът, дължим най-вече на финансирането от транспортна компания „MONTWAY“. Всички сме много благодарни и признателни на основателя на компанията – Михаил Михайлов и президента й – Димитър Кирилов. Благодаря също и на останалите привърженици на „Левски“, които подкрепят отбора.„, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Галерия снимки:

Leave a Reply

Your email address will not be published.