DSC_0013

Двата отбора преди началото на мача

За втори път „Левски“ (Чикаго) стана вицешампион на щата Илинойс, във възрастовата група за над 30-годишни, след загуба с 2:0 от „Интернационал“. Италианците отново се оказаха непреодолимо препятствие за „сините“. В 11-минута българите пресираха съперниците си в тяхната половина, но въпреки това крайния десен защитник успя да отправи пас по диагонала на лявото крило. Италианецът напредна и мушна коженото кълбо в противоположния ъгъл на вратата на „Левски“ за 1:0. От тук, до края на първата част, българите бяха по-активния отбор, но изпуснаха няколко чисти положения за гол и резултатът остана непроменен.

DSC_0175

Росен Каптиев и Танко Дяков

След почивката централният защитник Танко Дяков заигра като централен нападател. Високият 194 см. исполин успя да ангажира вниманието на поне двама италиански защитници и заедно с Росен Каптиев създадоха нови ситуации за гол, но късметът не беше на страната на българите. Петнадесет минути след подновяването на играта, при една контраатака италианците успяха да вкарат още един гол. За головата суша на българите в мача донякъде повлияха и неадекватните отсъждания на главния и единия от страничните рефери. В 68 минута последния защитник на италианците игра умишлено с ръка, за да спре пътя на топката към изскачащия от дълбочина Росен Каптиев. В тази ситуация главния съдя се консултира със страничния рефер и реши да пожали адзура като му вдигна само жълт картон. На два пъти, съдията спираше чудесни, български, голови атаки, заради нарушения вместо да даде авантаж. Делегатът на Илинойската асоциация по футбол, който даваше оценки на своите колеги, също не остана очарован от слабото съдийство. Но това по никакъв начин не помогна на българите за едно по-добро представяне, което те със сигурност заслужаваха.

  DSC_0095   Евгени Михайлов

„Получи се интересен и равностоен финал. Противникът ни превъзхождаше с наситена средна линия, а нашите играчи, които можеха да им противодействат, за жалост бяха контузени или не успяха да се включат в мача по други причини. Щатската купа се печели трудно, защото мачовете са през седмицата, когато хората са ангажирани, а това е аматьорски футбол. Благодаря на всички момчета за себераздаването и специално на Росен Каптиев и на Танко Дяков, който дойдоха от съседните щати Индиана и Мичиган, за да помогнат за родната кауза. На този етап задържаме нивото на успехите от миналата година и продължаваме да се борим за защита на требъла.“, каза организаторът на „Левски“ (Чикаго) – Николай Василев.

DSC_0360

Президентът на ISSA – Клаудио Фриго връчва купата за вицешампион на капитана Андон Ценов

Тази неделя от 9:30 часа сутринта на адрес: 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ гостува на временния лидер „ДиПол“. Припомняме ви, че „сините“ загубиха първият мач срещу американците с 4:3 и ще гонят задължителна победа.

DSC_0027

Росен Каптиев

Радостина Павлова, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.