Вицесветовният шампион по класическа борба за ветерани Любомир Ламбов се нуждае спешно от кръводаряване. Преди малко повече от месец, той претърпява тежка автомобилна катастрофа край град Карнобат. Многократният медалист от големи първенства е бил почетен гост на турнира в памет на Атанас Комшев. 

След дългия състезателен ден, бившият национал тръгва по тъмно с личния си автомобил за Бургас. По пътя той губи контрол над превозното средство и се удря в уличен стълб. Шампионът е имал голям късмет, защото минути след инцидента покрай него преминава друга кола, управлявана от бившия медалист от републикански първенства по класическа борба – Пламен Чанев. 

Героят Пламен Чанев (в ляво) заедно с братовчед си – шампион по класическа борба – Илия Чанев

Не знаех, че катастрофиралия е Любомир Ламбов. Познавам го само визуално от борбата. Засичали сме се на турнири. Видях, че колата е в пламъци, инстинктивно скочих и го извадих от нея. Беше в съзнание и целия в кръв, разпознах го чак в линейката на светло. Не се считам за герой, предполагам, че всеки човек на мое място ще постъпи по същия начин” каза по телефона от България за Chicago.bg – Пламен Чанев. 

За спасяването на живота на Любомир Ламбов, семейството се обръща към всеки, с молба за даряване на кръв, което може да се осъществи, само в болниците в Бургас и Стара Загора. За повече подробности, моля свържете се с дъщерята на Любомир Ламбов – Кристина Ламбова Русенова, телефонен номер за връзка: 0888304312.

Шампионът Любомир Ламбов

Междувременно в Чикаго – бивши национали по свободна и класическа борба, събраха средства за възстановяването на Любомир Ламбов. 

Също така, когато научават за трагедията, съотборниците от “Chicago Wrestling Club”, както и членове на Олимпийски клуб “Васил Левски” Чикаго, решават да подпомoгнат финасово шампиона. Общата сума от $2000 – вече е преведена на роднините на Любомир Ламбов. 

Любомир Ламбов (в дясно) с Иван Раднев през 2017 г.

Редактор: Н. Дойчинова

Leave a Reply

Your email address will not be published.