При визитата си в САЩ, кметът на град Перник г-жа Вяра Церовска, двамата заместник кметове – Владислав Караилиев и Сведелина Ковачева, кметът на район “Изток” – Емил Костадинов и експертът по култура – Гаврил Апостолов, посетиха на място строящия се индустриален парк в предградието на Чикаго – Елк Гроув.
Поводът бе побратимяването между град Перник и събърбъна Елк Гроув.

Домакинът беше много любезен

Петимата делегати бяха придружени от консула – г-жа Людмила Тасева. Те бяха посрещнати от бившия ръгбист и настоящ ръководител на проекта – Джак Бренън и мениджъра на Елк Гроув – Рей Румел.
Домакините запознаха подробно гостите от България какво е изградено до момента и какво ще бъде направено до края на сроковете.

Бившият ръгбистът Джак Бренън

“Работим по проект разгърнат на площ от 85 декъра, в момента сме в първата фаза на строежа. Първоначално ще построим четири сгради, а после и останалите. Някои от тях ще дваме под наем, а други ще продаваме“, коментира домакинът Джак Бренън.

На изпращане, двете страни си обещаха, че януари месец ще има втора среща, но този път в България, където и американците ще могат да видят възможностите за инвестиции и развитие в строящата се индустриална зона на Перник.

Мениджъра на Елк Гроув – Рей Румел (с червената вратовръзка)

Гостите гледат как ще изглеждат бъдещия индустриален парк

Инжинер Владислав Караилиев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.