Драгомир Сумрачки (Левски) миг преди да отбележи10

Венцислав Динков (Левски) и Веселин Пандоурски (Ботев)

През изминалата неделя, в предградието Оак Брук, чикагските „Левски“ и „Ботев“ завършиха наравно 5:5 в приятелска среща. „Сините“ водеха играта и резултата през целия мач. С големи усилия, „жълто-черните“ успяха да изравнят секунди преди края от дузпа, изпълнена по перфектен начин от бившия футболист на „Марек“ (Дупница) – Любомир Бонев. Първия гол за „канарчетата“ отбеляза в стил Емил Костадинов с горна греда новото попълнение от Перник – Малин Искренов. Останалите попадения вкараха Светослав Иванов, Наско Иванов и дежурен гол на Теньо Минчев. За „Левски“ два гола отбеляза тарана Драгомир Сумрачки, а по-веднъж се разписаха Венцислав Динков, румънецът Габриел Димитреску и рожденникът Костадинин Везьов. „Сините“ нямаха вратар и на вратата през целия мач пази полевия играч – Мартин Минков. Двубоят се изигра в три полувремена по 30-сет минути. Главен съдия на срещата беше един от най-добрите футболисти на „Миньор“ (Чикаго) – Ивалин Гунчев.
„Като за първи мач на открито, стана добра тренировка. Поради празника ни липсваха 80-сет процента от играчите на който ще разчитаме. Направихме много пропуски, но станаха и някои добри неща. В случая резултата не е важен, а това че стана добър мач и всички се разминахме без контузии. Двамата румънци могат повече от това което показаха, ще следим изявите им и накрая ще преценяваме“, коментира играещият мениджър на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански – Газдата.
„Получи се добра проврка и за двата отбора на хубавото време. Мачът беше равностоен, а играта приятна за гледане. Повечето от нашите състезатели бяха тренирали през зимата и се представиха добре срещу по-младия отбор на „Левски“. За в бъдеще ще се радваме пак да играем заедно. Поздравявам момчетата и на двата отбора и им пожелавам успех в шампионата.“, каза стратега на „Ботев“ (Чикаго) – Димитър Атанасов.
Тази неделя на Олимпик Парк в Шамбург на осмо игрище от 9:30 часа сутринта в тристранни приятелски мачове се срещат „Ботев“ (над 40-сет годишни), „България“ (над 30-сет годишни) и най-новият български отбор „СофияБГ“, забележете за над 48-годишни. В събота следобяд от 4:30 часа „Левски“ (над 30-сет годишни) ще играе контрола с „Бодрост“ (отворена група).

Галерия снимки:

02
Драгомир Сумрачки се радва на гола
03
Капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски
04
Венцислав Динков (Левски) между двама
05
Екстравагантният треньор на „Левски“ (Чикаго) – Франк Палумбо
06
Любомир Бонев (Ботев) между двама
07
Светослав Иванов
08
Теньо Минчев (с топката)
09
Стратегът на „Ботев“ (Чикаго) – Димитър Атанасов

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.