Заслужилият майстор във футболната игра – Божидар Искренов, изгледа първия официален мач на “Левски” Чикаго. Присъствието на Гиби ентусиазира футболистите на сините и те разгромиха с 9:0 новобранците в групата за над 30-годишни – “Стимулус Юнайтед”.

Божидар Искренов и Михаил Михайлов

Най-добрия си мач за “Левски” направи играещият президент на тима – Михаил Михайлов. Спонсорът на “Левски” вкара първото попадение в мача, след което отбеляза още два гола и оформи хеттрик, а освен това нацели и греда. На полувремето Михайлов направи малък подарък на Искренов, тениска на „Левски“ Чикаго, с пожелания към него от всички футболисти в отбора.

Дебютантът Николай Златанов отбеляза две попадения

Два гола за впечатляващата победа отбеляза дебютантът Николай Златанов. По веднъж се разписаха Ангел Баков, Евгени Михайлов, капитанът Стефан Златев и бившият професионален футболист Ивайло Атанасов.

Голмайсторът Ивайло Атанасов

Освен сини запалянковци, мача на “Левски” изгледа и фен на „ЦСКА“, който бе дошъл специално да се запознае с Божидар Искренов. Както е известно, Гибона е първият футболист разчупил стереотипа, играейки за двата гранда “Левски” и „ЦСКА“.

Гиби Искренов със своя възпитаник Стефан Венев

Гиби беше проятно изненадан, че от един от играчите на сините от Чикаго – Стефан Венев, е юноша на “Левски” София, играл за дублиращия отбор, е негов възпитаник от времето, когато Гибона е бил директор на детско-юношеската школа на „Левски“ София.

Борислав Зарев и Божидар Искренов

След победата, феновете, начело с председателя на “Националния клуб на привържениците на “Левски” София в Северна Америка” – Борислав Зарев, поканиха “Радостта на народа” на обяд. Симпатизантите на Гиби се върнаха в годините, когато той, подобно на днешния Меси, тръгваше с топката и поставяше в забавни ситуации съперниците. Искренов разказа интересни истории от тези времена, свързани с любимия “Левски” София и Националния отбор на България.

Снимка за спомен с идола на поколения футболни фенове

На изпроводяк, Гибона завеща на сънародниците си да не се делят на сини и червени, а само да се подкрепят, защото са на хиляди километри от Родината.
Тази неделя (12 май) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Левски“ приема румънския „Триколори“. Припомняме ви, че в редиците на северните ни съседи играе бившият румънски национал Разван Косич.

Галерия снимки:

Ветеранът Костадин Везьов
Голмайсторът Ангел Баков
Голмайсторът Стефан Златев
Голмайсторът Евгени Михайлов
Георги Николов
Владимир Вукайлович
Йордан Ковачев
Михаил Михайлов отбеляза хеттрик
Стоян Стойчев
Капитанът Александър Карабелски, синът му Алекс и Гиби Искренов
Божидар Искренов и Станимир Станимиров
Георги и Божидар Искренови с Петър Светозаров и Костадин Везьов
Треньорът Пламен Бежански (в средата) – шампион с „Левски“ Чикаго на САЩ през сезон 2017
Организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев и Божидар Искренов
Георги и Божидар Искренови

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.