„Левски“ Чикаго извъртя равен 3:3 с полския тим „Полонез“, в мач от първенството за над 30-годишни в Премиерлигата.

В 7-та минута „сините“ организираха атака по дясното крило. Борислав Огнянов стигна до гол-линията и върна пас назад към точката на дузпата. Там чакаше непокрит опорният халф Евгени Михайлов, за когото остана само да насочи топката в левия долен ъгъл за 1:0.

Авторът на първото попадение в срещата – Евгени Михайлов

Радостта в българските редици беше краткотрайна, защото пет минути по-късно играчите на „Полонез“ изравниха за 1:1. При подновяването на играта левскарите сътвориха страхотна атака, при която Ангел Баков изведе Борислав Огнянов, с пас зад полската защита. Огнянов излезе на позиция сам срещу вратаря, но беше фаулиран отзад. Главният съдия мигновенно посочи бялата точка, а зад топката застана капитанът Стефан Златев, който нацели страничната греда и изпусна шанса да отбележи.

Капитанът Стефан Златев пропусна дузпа

Пет минути след началото на второто полувреме, поляците се опитаха да направят изкуствена засада, но опитът им беше неуспешен. Тази грешка се използва по най-добрия начин от Борислав Огнянов, който излезе сам срещу вратря, мушна топката покрай него и изведе „Левски“ отново напред в резултата за 1:2.

Голмайсторът Борислав Огнянов скача за топката

Поляците се окопитиха и набързо вкараха две попадения на контраатаки за 3:2. Българите не се отказаха от атакуващия си стил и в 87-та минута Пламен Памуков излезе сам срещу полския страж отбелязвайки за крайното 3:3.

Голмайсторът Пламен Памуков

„Както можеше да победим, така можеше и да загубим този мач. За втори път не можем да се победим с „Полонез“. Имахме своите шансове, но не успяхме да ги реализираме. Пътят към защитата на титлата става все по-труден, но ние сме „Левски“ и ще се борим докато имаме и теоритичен шанс“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя (15 август) от 11:00 часа на адрес: Oak Brook Polo Fields 700 Oak Brook Rd Oak Brook, IL 60523 (Field B), „Левски“ Чикаго ще изиграе отложения си мач със „Стимулус Пакидж Юнайтед“.

Галерия снимки:

Македонецът Драган Драганов направи своя дебют за „Левски“
Николай Катранджийски
Мароканецът Юсеф Оюфак – Рабех
Ветеранът Тони Тодоров
Стражът Мартин Митев
Йордан Иванов
Траян Милушев

Leave a Reply

Your email address will not be published.