От ляво на дясно: Кристиян Аврамов; Николай Василев; Клаудио Фриго и Петър Петров

Най-голямата футболна лига в Чикаго – Премиер Сокър Лийг, където играят повечето родни футболни отбори, проведе годишното отчетно събрание. Както всеки сезон, и този път българските тимове доминираха в своите първенства и спечелиха призови места. Вече трета година, откакто е създаден, най-добре предствилият се български отбор е „Левски“ (Чикаго) 2014.

02

Организаторът на „Левски“ (Чикаго) – Николай Василев, с двете пенсионирани купи и шампионския трофей

„Сините“ изиграха най-добрия си сезон до момента. Българите спечелиха оспорваното първенство в „бялата“ дивизия за над 30-годишни, само с точка преднина пред втория „Оасу“ и са единственият роден тим, спечелил титлата този сезон. На финала за Купата, след пълен обрат, спечелиха с 3:2 срещу вицешампиона и по регламент, защото я печелят за трети пореден път я пенсионираха. Вдигането на Купата даде възможност да играят на финал за Суперкупата и отново, след серия драматични моменти,“Левски“ спечели с 3:2 срещу „Торино“ в продълженията. За първи път в историята на лигата, Суперкупата беше пенсионирана, защото „сините“ спечелиха и нея за трети пореден път. Този сезон ще остане паметен и заради извоюването на още една дълго чакана купа, тази на щата Илинойс. Българите загубиха финалите през 2014 и 2015 от „Интернационал“ 1996, но в третия финал „Левски“ победи категорично италианците с 5:2. Тази Купа на щата ще остане в историята на Илинойския сокър, защото „сините“ я спечелиха в годината, когато се навършиха 100-години от създаването на Илинойската Щатска Асоциация по футбол. Единствената Купа, която „Левски“ не успя да спечели е купата на средно-западните щати. Българите не успяха да отидат с пълен състав в Сагинао, Мичиган и останаха трети.

04

Президентът на ПСЛ – Клаудио Фриго връчва шампионския трофей на вратаря на „Левски“ – Кристиян Аврамов

В същата възрастова група, но в „червената“ дивизия, двата български отбора „Балкан“ и „България“ се нарадиха съответно втори и трети. И ако за „Балкан“ 2001 това е добър сезон, защото никога не е ставал шампион, за „България“ е крачка назад, защото тимът за първи път откакто е създаден, завършва сезона без спечелен трофей. В турнира за купата и двата отбора отпаднаха на полуфиналите.

03

Петър Петров (в ляво) получава наградата за трето място на „България“

При над 40-годишните, „Ботев“ (Чикаго) направи отличен сезон. „Канарчетата“ станаха вицешампиони, след силния тим на „Джак Старс“. На финала за купата, „жълто-черните“ загубиха от същия противник.
В отворената група, „Бодрост“ остана четвърти в първенството на крачка от третото място и отпадна на четвътфинал за купата, а юнаците от „София БГ“, при над 48-годишните, останха пети.

05
За рефер на годината беше избран Борис Вукович (в дясно)

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.