Спечелилият щатската купа на Илинойс през последните два сезона – „Левски“ Чикаго, разгроми с 9:0 „Стари Бики“, в мач от първенството за над 30-годишни в Премиерлигата. Синята девятка – Мирослав Манолов, отбеляза третия си хеттрик за „Левски“, а Танко Дяков добави две попадения. По веднъж се разписаха Росен Каптиев, Асен Василев, Ангел Баков и капитанът Стефан Златев. Първата част завърши с резултат 4:0 за българите.

Мирослав Манолов отбеляза хеттрик

„Бяхме притеснени преди мача, защото това ни беше четвъртият официален двубой, в рамките на една седмица. Хубаво е, че момчетата подходиха серизоно към срещата и не подцениха ситуацията. С атомното нападение, което има в момента „Левски“, този резултат беше най-малкото, с което се разминаха гостите. Въпреки голямата победа, съперникът не беше слаб, просто „Левски“ беше много силен. Всеки, който подцени „Стари Бики“, ще изгуби точки. Пример е предишният кръг срещу единия от конкурентите ни за титлата „ДиПол“, където двата отбора завършиха наравно. Резултатната победа дойде навреме за самочуствието на отбора. В предстоящия уикенд ще представяме щата Илинойс в турнира на Средно-западните щати, или както го наричат още – „Турнира на шампионите“. Надяваме се, от третия опит да успеем да вдигнем и този ценен трофей“, коментира треньорът на „Левски“ Чикаго – Пламен Бежански.

Треньорът Пламен Бежански дава напътствия преди срещата

Този уикенд – 28, 29 и 30 юли (петък, събота и неделя), в щата Индиана, ще се проведе турнирът на Средно-западните щати на адрес: Fort Wayne Sport Club, 3102 Ardmore Avenue, Fort Wayne, IN, 46802. Припомняме ви, че „сините“ не са вдигали само тази купа в кратката си, но пълна с отличия и слава, история до момента. „Левски“ беше най-близо до спечелването на „Турнира на шампионите“в щата Охайо, през първата година от създаването си . Тогава българите станаха вицешампиони, на един гол разлика от първите. Регламентът не позволи финал между двата най-добри отбора и с две победи, и два равни мача, с еднакви точки с първите, „сините“ останаха втори. На следващата година, на отбора не му беше позволено да участва, защото беше наказан, заради проявена агресивност към съдиите и организаторите през 2014. През миналия сезон, в щата Мичиган, българите останаха трети.

Галерия снимки:

„Левски“ Чикаго 2014

Голмайсторът Танко Дяков

„Сините“ се поздравяват след гол

Двамата голмайстори Мирослав Манолов и Асен Василев се поздравяват

Ивалин Гинчев отправя опасен удар към вратата със странична ножица

Голмайсторът Росен Каптиев

Голмайсторът Ангел Баков

Мирослав Манолов

Вратарят Мартин Митев спасява дузпа

Анатоли Вътев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.