„Левски“ Чикаго разгроми румънския „Национал“ с 9:2 в мач от първенството на Премиерлигата за над 30-годишни. Хеттрик за сините отбеляза, влезлият в игра след контузия – Ивалин Гунчев. По два гола вкараха голмайсторът Мирослав Манолов и завърналият се след шест месечно наказание Владимир Вукайелович. По един гол добавиха Злати Иванов и ветеранът Костадин Везьов. Освен рубриката „Гол след гол“, която сътвориха играчите на „Левски“ Чикаго, българите треснаха и четрири греди. Напречната греда удари ветеранът Костадин Везьов след удар с глава, а Миро Манолов, Влади Вукайелович и Злати Иванов нацелиха страничните греди.

Ветеранът Костадин Везьов отбеляза гол и нацели греда

На полувремето сините вече водеха с 4:0. В началото на втората част румънците се разиграха и успяха да отбележат две попадения. Головете, които вкараха домакините, нажежиха обстановката и на терена прехвърчаха искри между Миро Манолов и голмайсторът за червените Габриел Димитреску. Последният е бивш футболист на „Левски“ Чикаго, подвизавал се в отбора през сезон 2015.

Напрегнат момент за голмайсторите Манолов и Димитреску

„Резултатът говори красноречиво и от самолет се видя, че противникът не беше от класата на „Левски“. Дано този резултат не подведе футболистите, защото в следващия кръг играем отново с румънци, в отбора на които играе бившият национал на северните ни съседи – Разван Кочиш“, коментира финасовият директор на „Левски“ Чикаго – Евгени Руссу.

Финасовият директор Евгени Руссу

След третата поредна победа в първенството на „бялата“ дивизия в Премиер Сокър Лийг, „Левски“ Чикаго е лидер във временното класиране. Тази неделя сините почиват. Следващият мач на „Левски“ Чикаго срещу румънския „Триколори“, ще се изиграе на 20 май (неделя) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090.

Галерия снимки:


Тримата голмайстори Вукайелович, Иванов и Везьов

Владимир Вукайелович

Голмайсторът Злати Иванов

Анатоли Вътев с извеждащ пас

Двамата голмайстори

Добромир Пеев

Стоян Стойчев

Евгени Михайлов

Ветеранът Тони Тодоров

Димитър Стойков

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.