Ръководството на Премиер Сокър Лийг присъди служебна победа с 3:0 за “Левски” Чикаго срещу “Триколори”. Сините губеха с 2:0 на полувремето от румънците. В основата на двете попадения за съперника, беше бившият национал на Румъния, играл за “Чикаго Файър” и “Локомотив” Москва – Разван Косич.

Николай Златанов и Разван Косич (с топката)

На почивката съдиите разпознаха бившия професионален играч и поискаха картотека от ръководството на “Триколори”. Оказа се, че организаторът на румънците е пропуснал да картотекира няколко от своите играчи, начело с най-добрия си футболист. По правилата на Премиерлигата, реферите прекратиха мача и присъдиха служебна победа с 3:0 за “Левски” Чикаго.

Момент от мача

“Наистина през първата част “Триколори” се представиха по-добре от нас и заслужено водеха в резултата. Относно картотеките, в “Левски” средно на сезон правим по 70. Причината е, че това е аматьорски футбол за ветерани (над 30-годишни) и футболистите са непостоянни. Някои от тях играят в други отбори, други се контузват, трети работят, четвърти ходят по почивки, а мачовете си вървят. Можеш да започнеш сезона с един състав и да го завършиш с коренно различен. Като цяло в “Левски” се опитваме да поддържаме добър отбор и във всеки мач играем, за да затвърдим името на Апостола. В случая с “Триколори” имахме късмет, но пък никой не знае какво щеше да е развитието на мача през втората част”, коментира организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Георги Георгиев в борба за топката

Тази неделя (19 май), от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, “Левски” приема полския тим “Иглопол”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.