„Левски“ Чикаго победи с класическото 3:0 „Триколори“ и затвърди лидерската си позиция в първенството за над 30-годишни. Успехът бе четвърти поред в бялата дивизия на Премиерлигата. На сините им бяха достатъчни 45-минути, за да откажат северните ни съседи. Още в 5-та минута сърбинът Владимир Вукайелович премина, като на парад през трима защитници и промуши топката между краката на вратаря за 1:0.

Владимир Вукайелович миг преди да вкара първото попадение

Малко по-късно, около границата на наказателното поле, Росен Каптиев открадна коженото кълбо от защитник и намери вдясно рожденикът Мирослав Манолов. Последният увлече със себе си трима румънци и майсторски изведе капитана Стефан Златев на стрелкова позиция от близко разстояние. Златев покачи на 2:0 и се оказа в прегръдките на своите съотборници. В средата на полувремето отново Владимир Вукайелович беше точен за 3:0. Голът му беше рядко виждан шедьовър, с директна стрелба от ъглов удар.

Голмайсторът Стефан Златев

След головата канонада, над стадиона започна да вали прогресиращ дъжд, който в края на полувремето прерасна в порой. На почивката румънците решиха, че нищо добро не ги чака през втората част и се отказаха от по-нататъшното си участие в срещата.

Рожденикът Мирослав Манолов скача за първа топка

„Мачът се изигра при студено време с температура около 5 градуса по Целзий. Дъждът, който се изсипа също затрудни играчите и на двата отбора. Добре, че имахме късмет пред гола и си бяхме осигурили преднина. Поздравявам момчетата за това, че влезнаха мъжки в мача и защитиха честа на „Левски“ с хубава победа“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя няма мачове във всички спортни лиги, заради националния празник на САЩ в памет на загиналите във войните.

Галерия снимки:

Поздравления след поредния гол

Росен Каптиев

Ивайло Иванов

Българите изграждат стена

Христо Драганов

Евгени Михайлов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.