В отложен мач от първенството, изигран през седмицата, “Левски” Чикаго победи с класическото 3:0 временния лидер “Интернационал”. 

През първата част дебютантът в средата на терена – Марио Алварез, асистира на бившия юношески национал на България – Пламен Пенев, който откри резултат за 1:0. 

Голмайсторът Пламен Пенев

На следващата атака, Дамян Димов изведе Чарлс Вассава на стрелкова позиция, но ударът на угандеца мина над напречната греда. 

Първото полувреме завърши с минимална преднина 1:0 за сините. 

На полувремето двамата играещи треньори и спонсори – Венцислав Динков и Ивайло Баташки

Десет минути след подновяването на играта, отново Марио Алварез беше в основата на изработването на второто попадение. Този път, той изведе Коста Ристески сам срещу италианския страж. Ударът на македонеца беше изключително плътен и въпреки, че вратарят докосна топката, тя го прескочи и вляза в мрежата за 2:0. 

Марио Алварез поздравява голмайстора Коста Ристески

В 67-ата минута угандецът Чарлс Вассава беше фаулиран отзад в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби сърбинът Никола Славуевич, който изпусна да покачи резултата. Посоката на удара му беше разгадана от италианския вратар. 

Сърбинът Никола Славуевич нямаше късмет да отбележи

Две минути по-късно, сърбинът Милош Петрович изведе хитро между двама защитници своя сънародник Никола Славуевич. Той излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай страничната греда. 

Халфът Милош Петрович

В 87-ата минута класическия резултат 3:0 оформи голмайсторът Пламен Пенев. Той надбяга двама съперници, пое си топката с глава и се изправи сам срещу вратаря. Италианският страж излезе напред да му скъси ъгъла, но българинът, с техничен удар по земя, изпрати коженото кълбо в десния ъгъл на вратата. 

Срещата беше ръководена от румънския главен съдия Калин Радосав и неговите помощници.

Румънският рефер Калин Радосав

Тази неделя (10 септември) от 9:00 часа сутринта чикагско време на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview, 1901 Johns Dr, Glenview , IL, 60025, “Левски” Чикаго ще играе в балканското дерби срещу гръцкия “АЕК” Чикаго. 

Всички хора обичащи футбола са добре дошли да се насладят на мача между двата отбора. Двубойте между тях са винаги с висок заряд и никога няма изявен фаворит. Входът е свободен. 

Галерия снимки:

Угандецът Чарлс Вассава овладява топката с гърди

Дебютантът Марио Алварез направи две асистенции

Еквадорецът Лейнер Телло

Голмайсторът Коста Ристески

Борислав Радев

Полякът Кристофър Мадро

Сърбинът Михаило Добрасинович

Мексиканецът Пиерре Ибарра

Дамян Димов

На полувремето сините са в добро настроение

Leave a Reply

Your email address will not be published.