Четирикратният шампион в Премиерлигата – „Левски“ Чикаго, не успя да изравни собствения си рекорд в първенството за над 30-годишни. Сините прекъснаха серията си от 12 поредни победи в първенството, след загуба с 4:0, като гост от „Триколори“. За сравнение, през 2014 г., „Левски“ стартира ударно с първото си участие в „бялата“ дивизия с 13 поредни победи, и титлата по случай 100-годишнината на патрона „Левски“ София.

Росен Каптиев пази цяло първо полувреме на вратата на „Левски“ Чикаго

Българите излязоха с намален състав, а на вратата за „Левски“ през цялото първо полувреме пази полевият играч Росен Каптиев. Първата част завърши с резултат 3:0 за домакините.
За второто полувреме, българите се събраха в пълен състав и още в началото натикаха противника в неговата половина. В 52-та минута, при контраатака румънците вкараха гол от явна засада, който беше зачетен, заради липса на реакция от страничния рефер. Опитните Росен Каптиев и Тони Тодоров поискаха обяснение от съдията, защо не е вдигнал флага за засада. Предвид негативния резултат в мача, реагираха превъзбудено и прекалиха с викове и ръкомахания. Главният съдия се принуди да им даде по два жълти картона, респективно червени, а после ги помоли да напуснат зоната на игрището. Двамата продължиха с жестикулациите и съдията прекрати мача.

Главният съдия сочи пътя към съблекалните на провинилите се играчи

„По една или друга причина, в последния момент, няколко играчи бяха възпрепятствани и от толкова години, за първи път не успяхме да се съберем 11 човека за началото на мача. Надявам се, че след този злополучен мач, всеки от нас ще се замисли и заедно ще се отнесем по-сериозно към следващите двубои. Все още „Левски“ е най-добрият отбор в лигата, но не трябва да си мислим, че всичко ни е даденост. Всяка година вдигаме по няколко купи, но ако искаме да задържим нивото, постоянството е едно от най-важните неща. Този сезон вдигнахме за трети пореден път щатската купа, а в първенството въпреки загубата, „Левски“ продължава да е на първо място с най-добри шансове за пета поредна титла. Благодаря на спонсора Михаил Михайлов за доверието към отбора. Ако успеем да спечелим още купи този сезон, ще бъде най-вече благодарение на него. Ако не успеем, сами ще сме си виновни, защото имаме всички условия да жънем победи, от нас зависи,“ коментира след мача организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

За „Триколори“ през цялото време игра бившият румънски национал и играч на „Локомотив“ Москва и „Чикаго Файър“ – Разван Косич.

Разван Косич (в левия горен ъгъл)

Тази неделя (23 септември), от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Old Orchard Junior High School, 9310 Kenton Avenue, Skokie, IL 60076, „Левски“ гостува на прекия си конкурент за титлата – гръцкия „АЕК“ Чикаго.

Галерия снимки:

 

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.