“Левски” Чикаго спечели четвърта поредна шампионска титла в своята кратка, но пълна с трофеи история. “Сините” победиха с 4:1 в директен двубой за първото място румънския тим “Триколори”. Още в 1-та минута на двубоя, българите скриха топката на противниковия отбор. След страхотен извеждащ пас, по лявото крило, на Ивалин Гунчев към Владимир Вукайелович, последния отбеляза за 1:0. В 8-та минута, Росен Каптиев стреля централно срещу вратаря в долния десен ъгъл за 2:0. Десет минути по-късно, Владимир Вукайелович извади успоредна на вратата топка извън наказателното поле на Ивайло Иванов. Той овладя и забоде кълбото в далечния ъгъл на вратата за 3:0. Така завърши първата част, с класическа преднина за българите.

Радост в българските редици

С началото на втората част главния съдия свири единадесетметров наказателен удар за нарушение на сърбина Михаило Добрасинович. Румънците бяха точни от бялата точка и вкараха почетното попадение за 3:1. На следващата атака, комбинация между Вукайелович и Мирослав Манолов, завърши с гол за последния, за 4:1. След края на мача, спонсорът на отбора – Михаил Михайлов, заведе играчите да отпразнуват спечелването на първото място в ресторант “Балканика”.

Финансовият директор Евгени Руссу

“Този мач го спечелихме по-лесно от предния срещу “Оасу”. Може би бяхме с по-добра психологическа нагласа преди срещата, защото и равният резултат ни устройваше. Поздравявам всички играчи, ръководство, фенове и най-вече спонсора “Montway”, с президент г-н Михаил Михайлов, по случай титлата. Тази събота, благодарение на съдействието на Димитър Стойков, играем приятелска среща с 19-годишните юноши на “Чикаго Файър”. Всеки е добре дошъл да се наслади на двубоя”, коментира новоизлюпеният татко на син Александър и финансов директор на отбора – Евгени Руссу.

Тази събота (7 октомври) от 1:00 часа на обяд, на помощното игрище на “Тойота парк”, намиращо се на адрес: 7000 South Harlem Avenue, Bridgeview, IL 60455, ще се изиграе приятелски мач между “Левски” Чикаго и 19-годишните юноши на “Чикаго Файър”.
За “Левски” Чикаго турнирът за Купата на лигата започва на 22 октомври. Българите са поставени и ще се изправят срещу победителя от двубоя “Селтик” – “Рейнджърс”.

Галерия снимки:

Сините се радват на гола

Голмайсторът Миро Манолов

Голмайсторът Росен Каптиев

Голмайсторът Владимир Вукайелович

Голмайсторът Ивайло Иванов

Мирослав Николов

Ивалин Гунчев

Спонсорът на отбора Михаил Михайлов изгледа мача с цялото си семейство
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.