Легендарната седмица на България и ЦСКА – Цветан Йончев, беше специален гост на 7-годишния юбилей на „Миньор“ Чикаго. Събитието се проведе през изминалата събота, в ресторант „Балканика“. Над 50 човека отпразнуваха седмата година от създаването на „Миньор“. Освен верните футболисти, повечето от които бяха със своите половинки, присъстваха и много приятели на отбора. Организатори на събитието бяха треньорът Емил Миланов и съпругата му Диана Миланова. Както на всеки рожден ден до момента, най-изявилите се през годината бяха наградени с плакети, лично от Цецо Йончев. Първият, на който вечната седмица връчи награда, бе Николай Янев, за най-добър млад играч. Бившият юношески национал Пламен Пенев, грабна приза за най-добър защитник, а сърцатият Мирослав Николов получи награда за най-добър полузащитник. Последни, но не на последно място, бяха наградени голмайсторите на отбора – Ивалин Гунчев и Борислав Радев, съответно за най-добър нападател и за най-полезен играч на отбора (MVP).

 Борислав Радев, Николай Янев, Ивалин Гунчев, Пламен Пенев, Мирослав Николов

Едно от най-впечатляващите неща по време на празника бе специално изработената торта за случая, която се извисяваше във формата с логото на „Миньор“ Чикаго, в жълто-черните си цветове, и с която всички се снимаха за спомен.


Припомняме ви, че тази година „Миньор“ направи най-доброто си представяне до момента, в най-високото ниво на аматьорския футбол, и завърши на трето място от десет отбора в майсторската група на Метролигата. Чуковете постигнаха 10 победи. В 4 мача завършиха наравно и допуснаха 4 загуби. Паметна ще остане първата победа на отбора срещу най-силния сръбски отбор „Юнайтед Сърбс“. „Жълто-черните“ бяха надиграни само в първото полувреме на единия от двата мача с украйнския „Кънекшън“. Във всички други двубои, въпреки непълните успехи или съответно загуби, „Миньор“ беше на необходимото ниво и само липсата на късмет попречи за още по-добра статистика в края на сезона.
Следващото предизвикателство за „Миньор“ ще бъде на 23 декември. „Чуковете“ ще вземат участие на турнира в зала за „Българо-Македонската приятелска Купа“.
Първенството по минифутбол на закрито за „Миньор“ започва в първата неделя от месец януари на 2018 г.

Галерия снимки:

Цветан Йончев, Николай Янев, Емил Миланов, Стефан Златев

Цветан Йончев, Емил Миланов, Стефан Златев, Пламен Пенев

Цветан Йончев, Мирослав Николов, Емил Миланов, Стефан Златев

Цветан Йончев, Ивалин Гунчев, Емил Миланов, Стефан Златев

Цветан Йончев, Борислав Радев, Емил Миланов, Стефан Златев

Организаторите на вечерта Диана и Емил Миланови

Ветеранът Тони Тодоров със семейството си

Дидо Радев, Николай Янев, Стефан Неделев, Йордан Гочев, Велиян Михалев, Иван Михалев

В-к: „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.