В мач от първенството на Първа дивизия в Метролигата, „Македония“ Чикаго загуби в драматичен мач с 2:3 от украйнския „Уингс“. Двата отбора изиграха интригуващ двубой, като размениха по едно полувреме. Украинците вкараха всичките си голове през първата част и водеха с 3:0 на почивката.

Голмайсторът Спасе Стефанов

Братята македонци се окопитиха и излязоха като преродени за второто полувреме. Не бяха изминали и десет минути от началото на втората част, и след хубава атака Борислав Радев изведе сам срещу украинския страж Спасе Стефанов. Последния мушна топката под плонжа на вратаря и намали на 1:3. В 73-та минута Борислав Радев беше спънат грубо отзад в наказателното поле на съперника.

Нарушението срещу Боби Радев за дузпата

Главният съдия веднага посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Драган Драганов. Той стреля хладнокръвно и резултатът стана 2:3. До края на срещата, ако червено-жълтите имаха повече късмет, можеше да стигнат и до пълен обрат.

Драган Драганов, миг преди да вкара от дузпа

„Влязохме лошо в мача, все едно наблюдавах два различни отбора през първото и второто полувреме. Въпреки загубата, съм доволен от момчетата. Все пак ние сме нов отбор в тази лига и все още се адаптираме“, коментира треньорът на „Македония“ – Ване Котев.

Треньорът Ване Котев

Главният рефер на срещата беше най-добрият български съдия по футбол в САЩ – Димитър Чавдаров.

Галерия снимки:

Главният съдия Димитър Чвдаров

„Македония“ Чикаго

Капитанът Кире Митев

Александър Косиванов

Станойче Атанасов

Денис Стояновски

Младен Сулески

Марян Тодоровски

Стефан Петрушески

Арсо Митрески

Костадин Гълъбов между двама

Борислав Радев


Николай Катранджийски

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.