Бившата национална състезателка по тенис на маса на България – Мария Богоева, е единствената жена в Топ 10 на Генералното класиране на щата Илинойс. Нашенката се нареди на 8-ма позиция след страхотното представяне на силния международен турнир по тенис на маса „Edgeball Chicago International
Open“. В него, най-добрата българска тенисистка зад граница взе участие при жените и в смесените групи (мъже и жени) до 2500 рейтинг. Нашето момиче бе в група с 3-ма мъже, но това не и попречи да излезне като първа след три отлични успеха, съответно с 3:1, 3:0, 3:0 гейма.
На четвъртфинала Мария имаше сериозно препядствие в лицето на Sid Naresh, който от тази година е част от американския национален отбор за кадети. Въпреки това, след страхотна игра, подплатена с много техника и скоростни атаки, Богоева успя да спечели срещата при резултат 3:1.
На полуфинала, Велинградчанката се изправи срещу Xie Tianming, много силен и опитен състезател от Китай. След много оспорван двубой, мъжката сила надделя и Мария загуби с 3:1 гейма, като това и отреди 3-4 място до 2500 рейтинг.

Мария Богоева

При жените, след две последователни победи над своите съпернички, най-силната жена в Илинойс, стигна до мач за първото място. На финала Мария имаше за противник, не кого да е, а настоящата шампионка на САЩ, участничка на световни и олимпийски игри и поставена под номер едно в женския национален отбор на САЩ, Lily Zhang. Срещата бе изключително оспорвана, като геймовете вървяха точка за точка, но по-добрите условия за подготовка на американката си казаха думата и тя спечели срещата с 11:7, 11:6 и 11:9 гейма.
Доброто представяне на Мария бе засвидетелствано и от уважението, което показа шампионката след срещата. Тя бе изненадана от техниката, с която е надарено нашето момиче.
В средата на септември, в съседния щат Уисконсин, ще се проведе отново турнир с категория четири звезди, на който Мария ще вземе участие, надявайки се на добри игри и по високи резултати.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.