Под проливен дъжд, минусови температури и силен вятър премина втората среща на „Миньор“ Чикаго, в първенството на Метролигата. „Чуковете“ загубиха с 2:1 гостуването си на шампиона „Игълс“ 1940. В 5-та минута, главният рефер отсъди спорна дузпа, в полза на домакините. Вратарят Мартин Митев спаси удара и даде криле на своите.

Страхотна намеса на вратаря Мартин Митев

В средата на първата част, Иван Михалев беше фаулиран грубо отзад, фронтално срещу полската врата. Опитният Танко Дяков изпълни прецизно прекия свободен удар и не остави никакви шансове за вратаря Пьотр Слива. „Жълто-черните“ поведоха с 1:0 и този резултат се запази до края на първото полувреме. Заради гръмотевици, паузата беше увеличена, но все пак двата отбора показаха мъжество и излязоха за втората част. Десет минути след началото, централният защитник Стефан Неделев си отбеляза нелеп автогол. С намерението да изчисти силен удар, той отклони с глава пътя на топката и тя влезе в българската врата за 1:1. Пет минути по-късно, професионалният играч Горди Гурсон отбеляза за 2:1, след съмнения за засада. До края на мача, миньорци се хвърляха в атака, а положения за гол изпуснаха Иван Михалев, Ивалин Гунчев, Пламен Пенев и Танко Дяков. Двата отбора размениха и по една греда.

Голмайсторът Танко Дяков

„Въпреки загубата, момчетата може да са горди със себе си. Всички показаха мъжество и играха като равен с равен с шампиона. Дали е нарочно или съвпадение, не зная, но страничния съдия беше същият от мача с „Швабен“ 1926. Предния мач не вдигна флага за чиста дузпа при 2:1 за немците, сега при 1:1 не видя засадата. Не искам да се оправдаваме със съдията, но с оглед играта, която показват момчетата, не заслужаваха да загубят тези срещи“, коментира създателят на „Миньор“ – Николай Василев.

Тази неделя (7 май), от 5:00 часа, следобяд, на адрес: College of Dupage, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с новака в групата „Тесла“.

Галерия снимки:

 

Капитанът Георги Николов

Иван Михалев

Вилиан Михалев

Ивалин Гунчев удари греда

Стефан Неделев

Пламен Пенев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.