В първия си официален мач, в зала 5+1, “Миньор” Чикаго загуби с 6:2 от “Лайтенинг”. “Светкавиците” първи поведоха в резултата за 1:0. Чуковете изравниха с красиво попадение. Опитният Пламен Пенев центрира средновисока топка в противниковото наказателното поле. Там над защитата се извиси Марио Иванов, който стреля с глава и заботе топката в мрежата за 1:1. 

Марио Иванов отбеляза двете попадения за „Миньор“

След колективни грешки в защита на жълто-черните, “Лайтенинг” поведе с 4:1 и си осигури комфортна преднина на почивката.

В началото на втората част, голмайсторът Марио Иванов успя да открадне топката от вратаря и да му я мушне между краката, намалявайки на 4:2. 

До края на мача българите пропуснаха своите положения за отбелязване на гол, а играчите на “Лайтенинг” вкара още две попадения на контраатака. 

Играещият треньор Иван Михалев

“Липсваха ни много основни играчи начело с треньора Борислав Радев. Противникът беше изграден от опитни футболисти и стъпваше по-здраво от нас. Ние бяхме предимно с млад състав и има какво да учим. Играта на малки врати е много различна от тази на голям терен. Вярвам, че от следващия път, ще започнем да се представяме по-добре във всеки мач”, коментира играещият помощник треньор на “Миньор” – Иван Михалев.

Тази неделя (18 декември) от 17:00 часа, “Миньор” Чикаго играе с полския тим “Джагелония”. Мачът ще се изиграе на адрес: Soccer City Palatine 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074. Вход $5.

Галерия снимки:

Тандемът Иванов-Пенев се поздравяват след изравнителния гол
Денис Зейнели
Вратарят Александър Ангелов
Едуард Начев
Кристиян Щерев
Кристиян Карабетсос
Перничанинът Георги Спасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.