„Миньор“ Чикаго изигра исторически мач със своя патрон „Миньор“ Перник, по повод 100-годишнината на футбола, в града на войводата Кракра. В двустранната игра, оригиналният „Миньор“ очаквано победи и то с впечатляващия резултат 7:0. Младите футболисти от Перник излязоха на терена изключително мотивирани от своя треньор Юри Васев.

Старши треньорът на „Миньор“ Перник – Юри Васев, снимка: LAP.bg

Те показаха, че не случайно бият наред в контролните мачове на предсезонната подготовка. Община Перник, която издържа футболния клуб, не скри амбициите си още този сезон отборът да се завърне в професионалния футбол. Ръководството на „Миньор“ Перник получи допълнителна мотивация, след като над 6000 души изгледаха на живо мача на годината. Рекордната посещаемост не се бе случвала от 10 години.

Над 6000 зрители напълниха „Стадиона на Мира“

За радост на публиката, в игра за „Миньор“ Чикаго влезе местният любимец – световният и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов. Гостите от Чикаго играха с бели екипи, а домакините в традиционните жълти фанелки.

Класикът Иво Ангелов с екипа на „Миньор Перник“ Чикаго

За победителите, по два гола отбелязаха Кристиян Слишков и Йоан Маринов, а по един добавиха Веселин Васев, Владимир Гогов и капитанът Томислав Павлов. Първото полувреме завърши с 3:0, в полза на 100-годишния „Миньор“.

Голмайсторът Кристиян Слишков

Преди мача, „жълто-черните“ привърженици организираха голямо шествие през центъра на града, в което се включиха и играчите на двата отбора. Шествието започна и завърши с „Химна на Р. България“.

През центъра на Перник премина многобройното шествие от над 1000 привърженици

Програмата на стадиона започна с гимнастичките от клуб „Виктория“, които изиграха съчетание по художествена гимнастика. Публиката чу и неповторимия глас на пернишката певица Николета Станойкова. Тя изпя на живо няколко рок парчета.

Гимнастичките от пернишкия клуб по художествена гимнастика „Виктория“

Заедно с футболистите, съдиите и деца от школата, на терена излязоха Борислав Димитров с внучка си Анисия Ботева, които са съответно баща и дъщеря на основателя на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев. Всички участници в спектакъла, получиха юбилейни медали от БФС.

Борислав Димитров и 8-годишната Анисия Ботева

Преди старта на двустранната игра, стадионът стана на крака и изпя химна на Р. България. По традиция, мачът беше спрян в 19-та минута, когато публиката избухна с огромен арсенал от пиротехника. В края на срещата, двата отбора поздравиха хората за празника, а стадионът беше осветен в жълто от многобройните факли на феновете.

Галерия снимки:

Снимки: Евгений Руссу, Христо Симеонов и Община Перник

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.