В четвърти кръг от първенството на Лига Европа, „Миньор“ Чикаго завърши наравно 3:3 срещу „Игълс“ 1940, в зала. Чуковете имаха отличен шанс да победят един от най-силните отбори в групата, но късметът не беше на тяхна страна. Българите набързо поведоха с 2:0.

16-годишният Кристиян Щерев отбеляза първото попадение в мача

Първото попадение за „Миньор“ отбеляза най-младият играч на терена – 16-годишният Кристиян Щерев. Минути по-късно се разписа и снажният Симеон Петров. Освен в нападение, двамата голмайстори се справиха и отлично в защита, където по идентичен начин, след шпагати в последните моменти, спряха голови възможности на поляците.

Голмайсторът Симеон Петров

След шока в първите минути, опитният отбор на „Игълс“ се окопити и обърна резулата за 2:3. В последната минута на първата част, бързоногото крило Денис Зейнели подхвана атака от дясно, но беше фаулиран на дъгата на наказателното поле.

Денис Зейнели миг преди да бъде фаулиран

Като истински лидер, играещият помощник-треньор Николай Янев се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар и вкара безпощадно за 3:3.

През второто полувреме и двата отбора имаха възможности за отбелязване на гол, но до такъв не се стигна. Така резулатът остана непроменен.

Играещият помощник-треньор Николай Янев

„Благодаря на момчетата, които след две загуби, си повярваха, че могат и дори можеше да излезем крайни победители от срещата. Всички играчи се раздадоха до краен предел и резултата веднага си пролича, дори срещу един от най-добрите отбори. Схемата с две лини също помогна, за първи път завършихме мач без получени картони“, коментира играещият помощник-треньор Николай Янев.

Миньорци се раздадоха докрай и се върнаха на правия път

Тази неделя (07 февруар) от 2:00 часа следобяд чикагско време „Миньор“ играе с „Ред Девилс“. Мачът ще се изиграе в познатия комплекс „Сокър Сити Палатайн“, намиращ се на адрес: 545 S. Consumers Ave, Palatine, IL 60074. Желаещите да подкрепят българския отбор на място заплащат билет с цена $5, за деца до 14 г. е входът е безплатен.

Галерия снимки:

Николай Филчев
Илиян Ангелов
Вратарят Никола Каранаков
Борислав Радев
Опасна ситуация пред миньорската врата
Любен Танушев

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.