С приключването на зимния сезон, ръководството на „Миньор“ Чикаго организира жълто-черно тържество. На събитието футболисти и привърженици на отбора затвърдиха взаимното си уважение и се мотивираха за победи в предстоящи сезон на голям терен. На празненството бяха отличени най-добрите играчи за сезон 2022/23. Освен на футболистите, бяха раздадени и специални награди на заслужили легенди на отбора. 

Пръв беше награден ветеранът Росен Каптиев. Той и брат му Владимир Каптиев, са част от най-силните години на “Миньор” Чикаго. 

Росен Каптиев

След него беше награден най-заслужилият треньор – Емил Миланов. През 2013 г. под негово ръководство “Миньор” Чикаго вдигна купата в майсторската група на Премиерлигата. Тогава на финала чуковете победиха с 2:1, в продълженията, шампиона “Нейпървил Страйкърс”. 

Емил Миланов

Плакет, като част от борда на директорите в клуба и човек, зад кадър, който от създаването на „Миньор“ до днес, помага много на отбора, получи русенецът Владимир Атанасов.

Владимир Атанасов

Единствената награда за зимния сезон, 2022/23 г. в зала, получи най-постоянният в изявите си Денис Зейнели. 

Денис Зейнели

Създателят на отбора – Николай Василев изказа радостта си, че тимът има двама талантливи млади вратари в лицата на Александър Ангелов и Мартин Аргиров. Поради отличните си изяви и относително еднаквото поделено време на терена, те разделиха наградата за най-добър страж за сезон 2022/23.

Александър Ангелов, Николай Василев и Мартин Аргиров

Наградата за най-добър защитник отиде при ветерана Николай Катранджийски. Новоизлюпеният татко на син с библейското име – Кай, бе най-стабилният централен защитник през изминалия сезон. 

Николай Катранджийски

Бившият юношески национал и капитан на България – Пламен Пенев, получи плакет за най-добър полузащитник. Той също е един от най-опитните в отбора и е новоизлюпен татко на бебе Виктория. 

Пламен Пенев

В атака бяха отличени двама млади и перспективни футболисти. Наградата за голмайстор на отбора прие, отбелязалият най-много голове – Георги Кьосев.

Георги Кьосев

А плакет за най-добър нападател получи, присъединилият се в средата на сезона – Симеон Стоянов. 

Симеон Стоянов

Две талантливи надежди на българския футбол в Чикаго, разделиха наградата за най-добър млад играч, съответно 17-годишният Брендън Божков и 18-годишният Александър Чешмеджиев. 

Брендън Божков

Особено удоволствие за най-успешния треньор на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов, бе да връчи наградата за “MVP” (Най-достоен играч). Плакетът получи, иначе известният с буйния си нрав – Велиян Михалев, който има голямо израстване, най-вече в отношението си към съдиите.

„През изминалия сезон Велиян Михалев игра на абсолютно всички възможни позиции, без вратар и нападател, като правеше всичко от което отборът имаше нужда. В добавака той има отбелязани шест гола и направени три асистенции. Също така, Велиян изигра най-важната роля в победата на полуфинала и класира отбора на финал за купата. За в бъдеще клубът ще разчита на хора, като него, които да дават личен пример и да го водят към победи“, каза играещият трньор на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев.

Емил Миланов, Велиян Михалев и Николай Василев

Последен, но не на последно място, с плакет за “Най-универсален играч”, бе награден играещият треньор – Борислав Радев, който след 9-годишна пауза, успя да изведе отбора до финала за купата. И въпреки, че миньорци загубиха с 2:1 от шампиона “Борачос”. Българите показаха по-добра игра, единствено липсата на опит им попречи да излязат крайни победители. Отборът продължава да се изгражда и в него да се утвърждават млади състезатели и ръководители.

Борислав Радев

Накрая изненада поднесе помощник-треньорът Дамян Димов, който взе думата и благодари на основателя на “Миньор” Чикаго – Николай Василев, за всичко което прави за отбора. И от името на всички футболисти му връчи плакет за създател и най-голям привърженик на “Миньор” Чикаго, за вечни времена. 

Николай Василев с дъщерите си – Тинита и Анисия Ботеви

“Генералният спонсор на отбора – Димитър Огнянов беше ангажиран и не можа да присътва лично, да му отдадем признателността си. От мое име и името на играчите му благодарим за безрезервната подкрепата през годините. Неразбрах кога тези момчета пораснаха и някои от тях вече имат собствени семейства. Радвам се, че са запалени по миньорската идея и че продължават да я утвърждават. Благодаря им от сърце за жеста, който направиха към мен. Тези неща те задължават, да не отстъпваш от постигнатото и да надграждаш над него”, каза създателят на “Миньор” Чикаго – Николай Василев. 

Галерия снимки:

Александър Чешмеджиев

Дамян Димов и Николай Василев

Мартин Аргиров

Александър Ангелов

Велиян Михалев

Пламен Пенев излиза за награждаване

Борислав Радев излиза за награждаване

Владимир Каптиев

Опитните играчи на отбора

Leave a Reply

Your email address will not be published.