“Миньор” Чикаго постигна първа победа с 6:3 над силната футболна школа “Интер”. Четири попадения за “чуковете” отбеляза опитният Ивалин Гунчев, веднъж се разписа младокът Теди Коларов, а Боби Радев се завърна след контузия и вкара дежурния си гол. Бившият професионален футболист Мирослав Манолов, не успя да се разпише, но беше в основата на всичките шест гола за “чуковете”.

Мирослав Манолов

В средата на първата 20-минутна част, Миро Манолов подаде с едно докосване на Боби Радев. Той изведе технично с външен удар Ивалин Гунчев, който разстреля вратаря за 1:0.

Три минути по-късно, Боби Радев опита далечен удар, топката се върна от стената в младата надежда Теди Коларов и той с левия крак направи 2:0.

Младата надежда Теди Коларов

В 18-та минута, голмайсторът Теди Коларов намери Манолов, който овладя с гърди и подаде с гръб на Гунчев. Последният стреля от въздуха и вкара красив гол за 3:0.

На следващата атака италианците вкараха за 3:1, а секунди преди края на първото полувреме, Манолов изведе Боби Радев по дясното крило, той напредна и от малък ъгъл покачи на 4:1.

Борислав Радев

В началото на втората част, Гунчев отбеляза директно от фал за 5:1. Последва отпускане в жълто-черните редици и противникът отбеляза два бързи гола за 5:3.

Точка в спора сложи нападателното трио Радев, Манолов и Гунчев. Боби Радев подаде в дясно на Миро Манолов. Той с едно докосване намери връхлитащия Ивалин Гунчев и последния оформи крайния резултат 6:3.

“Интер” са добра школа, участват с три отбора. В този мач иахме по-добри изпълнители. Отборът стоеше добре тактически и технически на терена. Радвам се, че момчетата се раздадоха и нямахме нито един картон”, коментира треньорът Емил Миланов.

Треньорите Емил Миланов и Стефан Златев


“На финалната права сме. Ако успеем да се класираме на първите две места, плейофът ще бъде много труден. Не сме професионалисти, някои момчета отпадат заради ангажименти, други са контузени, но ако успеем да се съберем имаме големи шаносове, каза помощник-треньорът Стефан Златев.

Тази неделя, на връх националния празник 3-ти март, от 4:15 ч. следобяд, “Миньор” играе в последен мач от първенството на закрито с “Интер” Б. Мястото е добре познатия спортен комплекс “Одиум Експо Център”, намиращ се на адрес: 1033 N Villa Ave, Villa Park, IL 60181.

Галерия снимки:

Перничанинът Георги Спасов
Опасна ситуация пред миньорската врата

Илия Ребреев
Ивайло Александров
Вратарят Дони Кевин
Денис Зейнели
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.