“Миньор” Чикаго отстъпи с 2:1 в дербито с братска “Македония”. Мачът се изигра в предградието на Чикаго – Willowbrook, в двора на църквата “Св. Св. Кирил и Методий”. Заради горещото време, публиката се беше скрила под сянката на големите борове.

Зрителите се крият под дебелата сянка

Пет минути след началото на срещата, братята македонци получиха право за изпълнение на пряк свободен удар. Халфът Андрей Нуневски прехвърли защитата на чуковете и намери опитния Мариян Тодоровски. Той овладя коженото кълбо и вкара за 1:0.

Голмайсторът Мариян Тодоровски

Десет минути по-късно, отново тандемът Нунески – Тодоровски изработи второ попадение. Андрей Нунески центрира от ъглов удар и сложи топката върху глава на голмайстора Мариян Тодоровски, който покачи на 2:0.

Андрей Нуневски с две асистенции

В 32-та минута, Пламен Пенев центрира отдясно в наказателното поле на домакините, където перничанинът Данаил Сергиев засече топката с глава и отбеляза гол. Главният съдия видя нарушение при единоборството във въздуха и отмени попадението. Така, първата част завърши с 2:0 преднина за “Македония”.

Перничанинът Данаил Сергиев

С подновяването на играта, Велиян Михалев копна коженото кълбо над защитата, където капитанът Борислав Радев овладя, но миг преди да отправи удар беше фаулиран от вратаря Йове Богдановски.

Македонският вратар Йове Богдановски

Главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана щатния изпълнител Пламен Пенев, който намали на 2:1.

Пламен Пенев отбеляза от дузпа

На следващата атака, жълто-черните бяха близо до изравнително попадение, но ударът с глава на Данаил Сергиев срещна страничната греда.

Имахме два шанса и добихме два гола. После се бранихме добре и успяхме да вземем трите точки. Теренът ни помогна, защото го знаем добре. Миньор са по-добри, но ние имахме късмет”, коментира играещият треньор на “Македония” – Денис Стояновски.

“Докато не започнем да си вкарваме положенията, ще продължаваме да губим от по-слаби противници. От началото на сезона надиграваме всички отбори, но ни липсва завършващата фаза”, каза играещият треньор на “Миньор” – Борислав Радев.

Галерия снимки:

Коста Кусиванов
Валдет Далипи
Борислав Радев (Миньор) и Боян Стояноски
Мирослав Маневски (Македония) и Иван Михалев
Зоран Иловски
Йошко Митрев
Стефан Атанасовски
Симон Янакиев
Костадин Гълъбов (Македония) и Марио Иванов
Мартин Митев
Драган Драганов

Leave a Reply

Your email address will not be published.